Φυσικό πρωινό μακιγιάζ σε 6 βήματα

Συντάκτης: Ελένη Παπαστεργίου

Εσείς πόσο χρόνο ξοδεύετε καθημερινά στην ετοιμασία του πρωινού σας μακιγιάζ; Ποια καλλυντικά είναι εκείνα που θεωρείτε αναπόσπαστα κομμάτια του νεσεσέρ σας στην πρωινή ιεροτελεστία; Θα τολμούσατε να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές, για να κερδίσετε χρόνο και να έχετε ένα εξίσου επιμελημένο μακιγιάζ;

Είναι πρωί. Θέλουμε να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας, δεν έχουμε, όμως, πάντα τον χρόνο που θα επιθυμούσαμε και ο προγραμματισμός αλλάζει. Αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να κλείσουμε την πόρτα του σπιτιού μας καθαρές, φρέσκιες και με ένα ελαφρύ και κομψό μακιγιάζ. Μπορούμε να το καταφέρουμε με μεγάλη επιτυχία, αρκεί να έχουμε σιγουριά και να χρησιμοποιούμε λεπτούς χειρισμούς στον τρόπο εφαρμογής.

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο! Πολλές φορές ακόμη και πέντε λεπτά μπορούν να είναι αρκετά ώστε να δημιουργήσουμε ένα φωτεινό, ελαφρύ μακιγιάζ. Αγαπώ την τάση των τελευταίων χρόνων στο natural make up που είναι το no make upmake up! Είναι ένας ιδανικός τρόπος καμουφλάζ του μακιγιάζ μας, που δημιουργεί την ψευδαίσθηση, μέσω των γήινων αποχρώσεων, ότι ξυπνήσαμε ακριβώς έτσι, φρέσκιες και λαμπερές.

Είναι χρήσιμο να προσπαθήσουμε να δώσουμε έμφαση σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου μας τα οποία θέλουμε να τονίσουμε παραπάνω, αλλά χωρίς να περνάμε την λεπτή γραμμή. Σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας και να είμαστε, ακολουθούμε τη δεοντολογία αλλά ποτέ με υπερβολικό τρόπο. Η κομψότητα βρίσκεται στην απλότητα. Άλλωστε, όσο πιο ελαφρύ το μακιγιάζ μας, τόσο πιο νεανική πνοή προστίθεται στο πρόσωπο και στην εμφάνισή μας!

Αφού λοιπόν ξυπνήσουμε, κάνουμε έναν απλό καθαρισμό του προσώπου μας. Δεν ξεχνάμε ποτέ τα απαραίτητα εργαλεία μας. H βασική προεργασία του μακιγιάζ είναι το σέρουμ, η κρέμα προσώπου-ματιών και, πάντα, η αντηλιακή κρέμα. Τώρα είμαστε έτοιμες να εφαρμόσουμε το ενυδατικό, ελαφρύ μακιγιάζ μας! Ξεκινάμε, λοιπόν!

Φυσικό πρωινό μακιγιάζ σε 6 βήματα

Βήμα 1ο: Ελαφριά βάση

Είναι σημαντικό να δημιουργούμε ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και ενυδάτωση στην βάση του μακιγιάζ μας με ένα mist. Τα σπρέι νερού με θρεπτικά στοιχεία για το πρόσωπο, με κυρίαρχο το ροδόνερο, κάνουν πραγματικά θαύματα! Αφού λοιπόν ψεκάσουμε το πρόσωπό μας, εφαρμόζουμε μια ελαφριά στρώση κατά κύριο λόγο ενυδατικής κρέμας bb ή cc. Δεν είναι ωφέλιμο να χρησιμοποιούμε βαρύ φον ντε τεν κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί επιβαρύνει τους πόρους της επιδερμίδας μας.

Είναι χρήσιμο και πρακτικό να εφαρμόσουμε την κρέμα με χρώμα με τα χέρια. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνει τη θερμοκρασία των χεριών μας και τοποθετείται με πιο εύκολο και φυσικό τρόπο.

Αξίζει να δώσουμε προσοχή στην εφαρμογή! Είναι καλό να κατεβαίνουμε λιγάκι και στον λαιμό, να αγγίζουμε τα αφτιά και λιγάκι τα μαλλιά. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι ευδιάκριτα τα όρια του προσώπου και φαίνεται σαν ένα ανεξάρτητο και αρκετά κακόγουστο κάδρο.

Με την εφαρμογή της κρέμας πετυχαίνουμε τη συνοχή στο χρώμα του δέρματός μας και την κομψότητα.

Βήμα 2ο: Φωτεινότητα χωρίς υπερβολές!

Εδώ έρχεται το σημαντικό κεφάλαιο του καλού συμμάχου της γυναίκας! Το concealer! Μπορούμε να το παρομοιάσουμε με το φυσικό, καλυπτικό φίλτρο μιας επαγγελματικής επεξεργασίας φωτογραφίας. Είναι το εργαλείο που κρύβει, φωτίζει και λειαίνει με έναν μοναδικό τρόπο. Τα βασικά σημεία στα οποία το τοποθετούμε είναι εκείνα που θέλουμε να τονίσουμε και να τους δώσουμε φως.

Ξεκινάμε με την περιοχή κάτω από τα μάτια, ταμποναριστά με τα δάχτυλά μας ή με τη χρήση ενός μικρού, απαλού πινέλου, κατάλληλου για concealer. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα κάτω από τα φρύδια, ακολουθώντας την άκρη του τόξου τους προς τα έξω, και ταμπονάρουμε. Πηγαίνουμε στην μύτη μας για να δώσουμε φως και, ανάλογα με το μέγεθός της, προσπαθούμε με λεπτό χειρισμό και απαλές κινήσεις να διατηρήσουμε το σχήμα της, αλλά να εφαρμόσουμε το concealer ακολουθώντας το φως του ήλιου που πέφτει πάνω της. Αυτός είναι και ο βασικός πυρήνας αυτής της διαδικασίας: Ακολουθούμε το φυσικό φως του ήλιου. Βάζουμε ακόμη και γύρω από τη μύτη μας, ώστε το Τ να είναι όσο φωτεινό χρειάζεται. Δεν ξεχνάμε την περιοχή μεταξύ μύτης και χειλιών, όπου, επίσης, πέφτουν οι ακτίνες του ήλιου. Τοποθετούμε λιγάκι δεξιά και αριστερά των χειλιών. Συνεχίζουμε ταμποναριστά και με ελάχιστη ποσότητα που έχει μείνει στα χέρια μας στα ζυγωματικά, με ελαφριά κλίση και πλάγια προς τα μάτια. Επίσης, μπορούμε να εφαρμόσουμε και πάνω από τα φρύδια. Με αυτόν τον τρόπο, όταν τοποθετήσουμε το μολύβι των φρυδιών, θα φαίνεται πιο καθαρό το σχήμα τους.

Βήμα 3ο: Ζεστασιά!

Αφού έχουμε τελειώσει με τη «ρίζα» του μακιγιάζ, τώρα το κάνουμε ακόμη πιο γήινο και ζεστό. Δύο είναι τα βασικά εργαλεία μας: Ελαφριά ποσότητα τερακότας, με ένα χοντρό κατά προτίμηση πινέλο, και ρουζ. Ζεσταίνουμε παντού, θέλοντας να δώσουμε την εντύπωση του υγιούς και ηλιοκαμένου δέρματος χωρίς υπερβολές. Βάζουμε στα άκρα, μεταξύ ματιών και αφτιών, κάτω από τα φρύδια, όπως τη σκιά, στα ζυγωματικά μας, στο μέτωπο και στη μύτη. Τελειώνουμε πάντα την εφαρμογή στον λαιμό. Δεν ξεχνάμε την χρωματική συνοχή, όπως είπαμε παραπάνω. Το ίδιο εφαρμόζουμε και με το ρουζ. Ειδικά οι αποχρώσεις του ροδακινί θεωρούνται κατάλληλες για ένα natural make up.

Βήμα 4ο: Φυσικά φρύδια, γήινες σκιές, μάσκαρα

Σιγά σιγά ολοκληρώνουμε το “no make up” μακιγιάζ μας. Εφαρμόζουμε μολύβι ή σκιά φρυδιών, ξανά με λεπτές κινήσεις. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε σε αυτό το μακιγιάζ είναι η μίμηση των φυσικών μας χαρακτηριστικών και ο τονισμός τους με διακριτικότητα. Ακολουθούμε τη γραμμή, την καμπύλη και το σχήμα των φρυδιών. Το ίδιο κάνουμε και στην εφαρμογή της σκιάς.

 Ξεκινάμε από την περιοχή κάτω από τα φρύδια, τα βλέφαρα και την «μπανάνα» με ένα πιο μακρύ, χοντρό και απαλό πινέλο και, όσο πηγαίνουμε πιο κάτω στο «καπάκι», σκουραίνουμε τα χρώματα. Ξεκινάμε, δηλαδή, με έναν συνδυασμό παστέλ και μπεζ, και καταλήγουμε σε ένα όχι σκληρό χρωματικά καφέ. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε βάθος στο βλέμμα μας. Δεν ξεχνάμε με ένα πιο μικρό πινέλο να εφαρμόζουμε τα ίδια χρώματα των σκιών και στην κάτω περιοχή του ματιού. Πάντα είναι ιδανικό να σβήνουμε τις σκιές για να πετύχουμε φυσική συνέχεια των χρωμάτων.

Τελειώνουμε με τη μάσκαρα. Εφαρμόζουμε λίγη ποσότητα, με κλίση του κεφαλιού προς τα πάνω και του ματιού προς τα κάτω, ξεκινώντας από τη ρίζα της βλεφαρίδας και καταλήγοντας στις άκρες. Καλό είναι να εφαρμόζουμε μάσκαρα και από την πάνω, εξωτερική πλευρά των βλεφαρίδων. Στις κάτω βλεφαρίδες βάζουμε υπερβολικά λεπτή στρώση ή και καθόλου. Χρειαζόμαστε φυσικότητα!

Φυσικό πρωινό μακιγιάζ σε 6 βήματα

Βήμα 5ο: Απαλό gloss ή κραγιόν

Ακολουθούμε ξανά τις φυσικές γραμμές και το σχήμα των χειλιών μας και τοποθετούμε μολύβι, το οποίο είναι καλό να το εφαρμόσουμε και στο εσωτερικό των χειλιών. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουμε τη γνωστή υπερβολή, άλλο χρώμα μέσα στα χείλη και άλλο, έντονο, βαρύ και σκούρο, στο περίγραμμά τους. Στη συνέχεια βάζουμε το lip gloss ή ένα απαλό, nude κραγιόν.

Είναι σημαντικό, μετά την εφαρμογή τους, να βάλουμε στα χείλη μας ένα πετσετάκι ή ένα χαρτομάντηλο, ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα. Προσέχουμε να μην υπάρχουν χρωματικά υπολείμματα στα δόντια μας!

Βήμα 6ο: Λίγη λάμψη

Ολοκληρώνουμε το πρωινό φυσικό μας μακιγιάζ με μικρή ποσότητα highlighter. Τοποθετούμε ταμποναριστά στα ζυγωματικά και στα οστά κάτω από τα μάτια μας, στην κόγχη των ματιών, στη μύτη, στην περιοχή μεταξύ μύτης και χειλιών, στο πηγούνι και κάτω από τα φρύδια. Είμαστε έτοιμες!

Με αυτούς τους τρόπους, πετυχαίνουμε γρήγορο, κομψό και φυσικό καμουφλάζ. Η “no make upmake up τεχνοτροπία μάς λύνει τα χέρια με τον πιο μινιμαλιστικό, μοντέρνο και σικάτο τρόπο. Ας τον δοκιμάσουμε και ας συνεχίσουμε την ημέρα μας φρέσκιες, δροσερές και, πάνω από όλα, φυσικές!

Συντάκτης: Ελένη Παπαστεργίου,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σπουδάστρια του τμήματος ‘Δημοσιογραφίας-Συντακτών και Ρεπόρτερ’…