Φυσικές συνταγές για τη ρύθμιση των ανώμαλων περιόδων

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Φυσικές συνταγές για τη ρύθμιση των ανώμαλων περιόδωνΟλιγομηνόρροια είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ανώμαλες περιόδους των γυναικών που ο κύκλος τους είναι μεγαλύτερος των 35 ημερών. Ακόμη μία ανωμαλία είναι το γεγονός ότι η απώλεια αίματος είναι ιδιαίτερα μικρή ή/και διαρκεί λιγότερο από 2 μέρες. Πάντως σε κάθε περίπτωση μπορείτε να θεραπεύσετε τις ανώμαλες περιόδους με τις ακόλουθες θεραπείες.

Banyan Tree Roots

Μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι για να θεραπεύσετε τον ακανόνιστο έμμηνο κύκλο είναι η ρίζα του Banyan Tree. Βράζετε τη ρίζα για περίπου 10 λεπτά σε ένα φλιτζάνι νερό. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας γάλα στο βραστό νερό της ρίζας και πίνετε κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία που ομαλοποιεί τον εμμηνορροϊκό κύκλο.

Κανέλα

Εκτός από την ανωμαλία του εμμηνορροϊκού κύκλου, οι κράμπες και οι πόνοι περιόδου ταλαιπωρούν τις γυναίκες. Η κανέλα είναι ένα φυσικό φάρμακο που εξαλείφει τις κράμπες και τον πόνο περιόδου, αλλά και τις ανωμαλίες. Και αυτό γιατί διαθέτει μία θερμαντική επίδραση και ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα, τα οποία καθιστούν τον εμμηνορροϊκό κύκλο φυσιολογικό. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι γάλα κάθε ημέρα και πασπαλίστε λίγη σκόνη πάνω στα τρόφιμα.

Σουσάμι και Jaggery

Η jaggery (μη επεξεργασμένη ζάχαρη) έχει επιπτώσεις στην αύξηση της θερμοκρασίας στο σώμα βοηθώντας τη διευθέτηση της εμμηνορρυσίας. Από την άλλη πλευρά, το σουσάμι φορτωμένο με λιγνάνες βοηθούν την ορμονική ισορροπία και την επαρκή παραγωγή ορμονών. Γι’ αυτό, λοιπόν, μπορείτε να αλέσετε λίγο jaggery και καβουρδισμένο σουσάμι μαζί και να έχετε έτοιμη τη σκόνη πριν την έναρξη του κύκλου σας κάθε μήνα.

Λεμόνι

Το λεμόνι, μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, εξαλείφει αποτελεσματικά τις διαταραχές περιόδου. Αυτή η λύση είναι βολική, ειδικά αν ο λόγος είναι η ανεπάρκεια αίματος. Η βιταμίνη C ρυθμίζει το αίμα στο σώμα, αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου και τελικά διευκολύνει τις ανώμαλες περιόδους.

Παπάγια

Φυσικές συνταγές για τη ρύθμιση των ανώμαλων περιόδωνΤο γνωρίζατε ότι η δυσκοιλιότητα έχει άμεση σχέση με τον ακανόνιστο έμμηνο κύκλο; Η αναστάτωση στο στομάχι επηρεάζει την ορμονική έκκριση στο σώμα και η ανισορροπία της ορμονικής έκκρισης προκαλείται από τη δυσκοιλιότητα. Η παπάγια είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες που θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα, αποκαθιστά την κανονική ρουτίνα του πεπτικού και ομαλοποιεί την έμμηνο ρύση.

Αποποίηση ευθυνών: Οι σπιτικές αυτές συνταγές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αντί των συμβουλών ενός γιατρού. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τον γιατρό σας για τη σωστή διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…