Φτιάξτε ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο… από βιβλία!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Φτιάξτε ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο… από βιβλία!Κατασκευάστε ανέξοδα ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία… και απολαύστε γιορτές γεμάτες γνώση και πρωτοτυπία! Μήπως κάνετε συλλογή βιβλίων με παλιά ή ολοκαίνουρια εξώφυλλα ή έχετε αμέτρητα βιβλία της σχολής; Ξεσκονίστε τα και φτιάξτε σε χρόνο ρεκόρ ένα πολύχρωμο και οικολογικό δέντρο με φωτάκια. Ανεβάστε την ένταση της jazz μουσικής στο cd player και ξεκινήστε να «χτίζετε» το πιο ιδιαίτερο δέντρο των γιορτών…

Βήμα 1: Μαζέψτε βιβλία ανάλογα με το μέγεθός τους

Εξερευνήστε κάθε ράφι του σπιτιού και συγκεντρώστε όσα περισσότερα βιβλία μπορείτε, αρκεί να βρίσκονται όλα στο ίδιο μέγεθος και διαστάσεις. Μην υποτιμάτε τη δύναμη των βιβλίων… αφού μπορούν να φτιάξουν ακόμα και τεράστια Χριστουγεννιάτικα δέντρα! Άλλοι βάζουν 30 βιβλία, ενώ μερικοί φτάνουν μέχρι και τα 100. Στη συνέχεια, ταξινομήστε τα ανάλογα με το πάχος, το πλάτος και το ύψος τους. Για ένα «διασκεδαστικό» δέντρο μη διστάσετε να προτιμήσετε μυθιστορήματα με εξώφυλλα σε κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα.

Βήμα 2: «Χτίστε» τη βάση του δέντρου

Τώρα που όλα τα βιβλία είναι στοιβαγμένα στη θέση τους, ξεκινήστε την κατασκευή της βάσης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Εάν έχετε λίγα βιβλία, προτιμήστε να σχηματίσετε μια τριγωνική βάση, ενώ εάν στο πάτωμα βρίσκονται 100 βιβλία, φτιάξτε μια βάση σε σχήμα τετράγωνου. Κάτω κάτω τοποθετήστε τα πιο βαριά και χοντρά βιβλία και όσο ανεβαίνετε… τα πιο ελαφριά και μικρά. Όπου είναι απαραίτητο, προσθέστε ακόμα ένα βιβλίο σε κάθε στρώμα. Σημαντικό είναι το σχήμα να είναι συμμετρικό και τα «τρίγωνα» από βιβλία να στοιβάζονται έτσι ώστε να μοιάζουν με φύλλα δέντρων.

Βήμα 3: Φτάστε στην κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Τώρα που κατασκευάσατε μια σταθερή βάση, συνεχίστε να βάζετε βιβλία με την ίδια τεχνική. Πάνω από όλα, βεβαιωθείτε ότι σε κάθε στρώμα θα υπάρχουν μικρότερα βιβλία, ώστε το ύψος και το σχήμα να διαθέτουν τις αναλογίες ενός δέντρου. Όταν φτάσετε στην κορυφή, στολίστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπάκια και στολίστε την κορυφή με ένα κουκουνάρι, έναν Άγιο Βασίλη ή ένα χάρτινο αστέρι.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.