Φτιάξε τη δική σου λίστα με τους νέους στόχους σου για το 2018 τώρα

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη

Σε λίγες μέρες θα υποδεχτούμε το νέο έτος, πολλοί από μας τρέχουμε να κάνουμε τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ή ψάχνουμε να βρούμε τι δώρα θα κάνουμε στους αγαπημένους μας ανθρώπους, αλλά και σε ποιο σπίτι ή μαγαζί θα μας βρει το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του 2018.

Μέσα σε όλες αυτές τις προετοιμασίες, υπάρχουν και ορισμένοι από μας που ίσως μας πιάνει και μια μικρή μελαγχολία, διότι σκεφτόμαστε ότι άλλος ένας χρόνος πέρασε και ακόμα και αυτόν δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε στόχους και επιθυμίες που θέλαμε.

Παραπονιόμαστε βέβαια ότι το 2017 δεν ήταν καλή χρονιά και ότι εκείνο φταίει που πάλι η χρονιά ίσως μας πήγε στραβά, αλλά ποτέ δεν παραδεχόμαστε ότι ίσως και ‘μείς βάλαμε το χεράκι μας ώστε να μην αλλάξουν οι καταστάσεις. Μη περιμένεις λοιπόν να γίνουν τα θαύματα από μόνα τους!

Μη περιμένεις το 2018 να πραγματοποιήσει ότι δεν πραγματοποίησε το 2017 από μόνο του, αφού το πιο πιθανό είναι να μην πραγματοποιηθεί άλλη μια χρονιά (ναι! Το ξέρεις πως έχω δίκιο, όσο και να σε τσαντίζω), αν εσύ δεν βάλεις λίγο το χεράκι σου σε αυτό. Μάντεψε επίσης… εδώ θα είμαστε του χρόνου, που πάλι θα κατηγορείς το 2018 ότι δεν σε βοήθησε να πάρεις τη δουλειά που επιθυμούσες, ενώ ουσιαστικά εσύ ο ίδιος δεν το προσπάθησες τόσο ώστε να επιτευχθεί. Τέλος, οι δικαιολογίες και ξεκινά τώρα!

Βήμα 1ο

Ναι! Καλά άκουσες! Πάρε μολύβι και χαρτί και πάμε να δημιουργήσεις τη δική σου λίστα με όσους στόχους θες το 2018 να πραγματοποιηθούν! Αρχικά, πρέπει να γράψεις ποιοι είναι οι στόχοι που θες να πραγματοποιηθούν.

Tip: Χώρισε τους σε κατηγορίες, ώστε να μη μπερδευτείς και να τους οργανώσεις μ’ αυτό το τρόπο πιο σωστά στο μυαλό σου, π.χ. επαγγελματικοί, προσωπικοί κ.τ.λ.

Βήμα 2ο

Σε αυτό το βήμα ήρθε η ώρα της αυτοκριτικής σου. Ναι το ξέρω πως για όλους μας είναι δύσκολο να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά είναι ένα βήμα που είναι τόσο σημαντικό, όσο και το πρώτο. Μη σου πω ότι είναι πιο σημαντικό απ’ όλα και ίσως και ο πρώτος στόχος που πρέπει να θέσεις, εάν σε δυσκολεύει πάρα πολύ αυτό το σημείο, διότι πρέπει να αποκαλύψεις στον εαυτό σου (με απόλυτη ειλικρίνεια ε!) πόσους στόχους απ’ όσους έχεις βάλει, τους έχεις χρόνια στη λίστα, αλλά μένουν απραγματοποίητοι;

Αυτούς τους στόχους λοιπόν, πρέπει να τους βάλεις πάνω πάνω στη λίστα σου και με μεγάλα γράμματα, διότι είναι οι πρώτοι στόχοι που πρέπει να επιδιώξεις να πραγματοποιηθούν και νομίζω πως δε χρειάζεται να σου εξηγήσω το λόγο…

Tip: Δεν χρειάζεται οι στόχοι που θα θέσεις να είναι όλοι τους δύσκολα πραγματοποιήσιμοι. Υπάρχουν και απλοί, καθημερινοί στόχοι που ίσως αμελούμε, όπως να ξεκινήσεις ένα χόμπι ή κάποιο είδος γυμναστικής στο σπίτι με βιντεάκια από το internet ή να πηγαίνεις πιο συχνά στο πατρικό σου και να βλέπεις τους γονείς ή και τους παππούδες/γιαγιάδες σου.

Εσύ λοιπόν ακόμα να φτιάξεις τη δική σου λίστα; Τι περιμένεις;

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr