Φθινοπωρινή μελαγχολία και πως να την ξεπεράσεις

Συντάκτης: Σοφία Σιμέλα Θωίδη

Το Φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και δίνει δυναμικά το παρόν σε καθημερινή βάση. Το καφέ χρώμα αγκαλιάζει το τοπίο γύρω μας, με τα φύλλα να πέφτουν στα πεζοδρόμια και το δροσερό αεράκι να μας χτυπάει τα πρόσωπο.

Σιγά σιγά όλοι μας φοράμε τις πρώτες μας ζακέτες και πίνουμε τα πρωινά τον ζεστό καφέ μας. Ο χρόνος κυλάει στη δουλειά και στις δραστηριότητές μας, ενώ θέτουμε τους στόχους της νέας χρονιάς. Μέσα σε όλα αυτά χωράει μέσα στο μυαλό μας μια μικρή μελαγχολική εκδοχή του εαυτού μας.

Θυμόμαστε όλοι το καλοκαίρι που μας πέρασε με αγάπη και με μια γλυκιά γεύση και ευχόμαστε να γυρνούσε πίσω ο χρόνος και να μπορούσαμε να ζήσουμε άλλη μια φορά τις δροσερές αναμνήσεις της πιο ανέμελης εποχής του χρόνου. Ο καλοκαιρινός ήλιος, το δροσερό αλατόνερο, μυρωδιές από κρέμες και κυρίως το αίσθημα της ευτυχίας συνθέτουν το τοπίο μας. Και τώρα…; Και τώρα ξεκινά μια νέα αρχή που οφείλουμε να μας βρει… κάτι ακόμα πιο πολύ από έτοιμους!

Πώς θα γίνει αυτό; Ακολουθούν 4 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σε μια ομαλή προσαρμογή.

Νο1: Να είστε ενεργοί

Οι δραστηριότητες που μπορούν να αναπτύξουν τον εσωτερικό μας κόσμο ή μπορούν να μας εκφράσουν και να μας ξεκουράσουν θα πρέπει να είναι απαραίτητο κομμάτι του εαυτού μας! Σκέψου, τι θα ήταν αυτό που θα σε έκανε να νιώθεις ευτυχία μέσα σε μια γεμάτη μέρα; Μερικές ώρες στο γυμναστήριο ίσως; Ή ένα βιβλίο του αγαπημένου σου συγγραφέα; Ό,τι κι αν είναι εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα και δεν θα έπρεπε να το αμελήσεις!

fthinoporinh_melanxolia_kai_pos_na_tin_kseperaseis

Νο2: Θέσε στόχους

Οι στόχοι για τη νέα χρονιά που έχει μπει δυναμικά στις ζωές μας σίγουρα μπορούν να μας δώσουν κίνητρο και ώθηση! Πώς θα ήθελες να σε βρει το τέλος αυτής της χρονιάς;

Τι σχέδια κάνεις για τον εαυτό σου; Πώς ονειρεύεσαι να είσαι; Η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις βρίσκεται στο χέρι σου. Δώσε εσύ ο ίδιος την ώθηση που θα ήθελες να σου δώσει κάποιος άλλος!

Νο3: Κάνε όνειρα

Ακόμα και εάν θεωρείς πως τα όνειρά σου είναι άπιαστα, μην σταματήσεις ποτέ να πιστεύεις σε αυτά! Τα όνειρα σε περιμένουν στην άλλη πλευρά και μόνο εσύ μπορείς να τα φτάσεις με τον δικό σου προσωπικό αγώνα. Το έπαθλο είναι πολύ γλυκό. Λοιπόν, τι λες;

Νο4: Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να νιώσει

Μέσα στους γρήγορους ρυθμούς που μας επιβάλει ο ερχόμενος χειμώνας, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάς εσένα. Ο εαυτός μας είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας, οπότε οφείλουμε να τον προσέχουμε και να τον ακούμε κάθε φορά που θέλει κάτι να μας πει. Άκουσε το αγαπημένο σου τραγούδι, πρόσφερε στον εαυτό σου ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα ή κάνε αυτό που αγαπάει η καρδιά σου!

fthinoporinh_melanxolia_kai_pos_na_tin_kseperaseis

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μας περιμένει να ζήσουμε νέες επόμενες περιπέτειες!

Δέσε γερά τη ζώνη σου και ξεκίνα για το πιο όμορφο ταξίδι που έχεις ζήσει έως τώρα, το μέλλον που εσύ φτιάχνεις και ορίζεις. Εσύ ελέγχεις το πως θέλεις να ζεις και πάνω από όλα μην ξεχνάς να αγαπάς με πάθος κάθε τι που κάνεις!

Συντάκτης: Σοφία Σιμέλα Θωίδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.