Φροντίδα γεμάτη αλτρουισμό

Συντάκτης: Flowmagazine

Στις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα μας, η ανιδιοτελής προσφορά βοηθάει τόσο σε πρακτικό επίπεδο όσο και σε ηθικό. Ο καθένας μας δίνει από το χρόνο του και τη γνώση του, για να βοηθήσει τους λιγότερο προνομιούχους. Το κέρδος δεν είναι οικονομικό, αλλά κυρίως εμπειρικό και ενισχύεται η αίσθηση ότι δεν καταρρέουν οι αξίες και οι προτεραιότητες ενός κοινωνικού κατά βάση κράτους ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

Οδοντιατρική φροντίδα προσιτή για όλους

Στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργούν κλινικές, στις οποίες προσέρχονται ελεύθερα ασθενείς, ενήλικες και παιδιά για κάθε τύπου οδοντιατρική θεραπεία από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 8.30-12.30 πμ & 1.00-5.00 μμ. Κάθε θεραπεία πραγματοποιείται από τους προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας του περιστατικού, υπό την εποπτεία και βοήθεια του διδακτικού προσωπικού της σχολής.

Το κόστος είναι προκαθορισμένο ανά εξέταση και εγκεκριμένο από το Πανεπιστήμιο. Ειδικής μεταχείρισης τυγχάνουν, όπως επιβάλλεται επιστημονικά, τα περίπου 500 παιδιά που δέχεται ετησίως η Παιδοδοντιατρική Κλινική της Πανεπιστημιακής Σχολής την οποία κατατάσσουν ως μία από τις τρεις καλύτερες πανευρωπαϊκά. Στις κλινικές της Σχολής θεραπεύονται ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται με δική τους πρωτοβουλία καθώς και άλλοι που παραπέμπονται από ιδιώτες και νοσοκομεία. Η επιλογή των περιστατικών βασίζεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών και στις λειτουργικές δυνατότητες της Σχολής Τα περιστατικά μπορούν να χαρακτηριστούν απλά έως και ιδιαίτερα σύνθετα, διαγνωστικά και θεραπευτικά και εκτός από το αλτρουιστικό ύφος της προσπάθειας, δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να προετοιμαστούν επαγγελματικά με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Ουλής, δηλώνει χαρακτηριστικά «παρατηρούμε αύξηση της προσέλευσης, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στην προβολή που έχει η σχολή λόγω του πολύ καλού επιπέδου περίθαλψης. Δεχόμαστε πολλούς μετανάστες, Αθίγγανους, ανθρώπους φτωχούς και ανήμπορους και προσπαθούμε να καλύψουμε το κοινωνικό πρόσωπο της σχολής. Κάθε ανήμπορος προσπαθεί να βρει λύση όταν πονά το παιδί του, αλλά πολλοί δεν έχουν καν κοινωνική ασφάλιση ή παρά τις φτηνές τιμές δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα 8 ευρώ ενός σφραγίσματος, μιας εξαγωγής ή τα 30-60 ευρώ μιας θεραπείας. Υπάρχει αύξηση αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν τα ελάχιστα και πολλές φορές αναγκάζονται ακόμη και οι φοιτητές να πληρώσουν το ποσό για να μη χάσουν το περιστατικό που δουλεύουν για καιρό

Η αρχική εξέταση των ενηλίκων ασθενών γίνεται στη Διαγνωστική Κλινική ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού στο 210-7461168. Όπως μας πληροφορούν, περί τα 5.000 άτομα τον χρόνο προσέρχονται για την αρχική εξέταση. Η επιλογή των ασθενών που θα κληθούν για θεραπεία γίνεται ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν όλοι οι ασθενείς που θα εξεταστούν στη Διαγνωστική Κλινική και να θεραπευθούν, αλλά καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ασθενών. Απευθείας τηλεφωνικά ραντεβού για εξέταση γίνονται στην Παιδοδοντιατρική 210-7461136 και στην Ορθοδοντική 210-7461134 (10 π.μ.-12 μεσημέρι).

Οι κλινικές που λειτουργούν είναι:

  • Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος.
  • Συνολικής Αντιμετώπισης Ασθενή (εμφράξεις, περιοδοντικές θεραπείες, ενδοδοντικές θεραπείες, κινητές ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις, αντιμετώπιση προβλημάτων κροταφογναθικής άρθρωσης).
  • Παιδοδοντιατρικής.
  • Ορθοδοντικής.
  • Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (εξαγωγές- μικρές χειρουργικές επεμβάσεις στη στοματική κοιλότητα).
  • Στοματολογίας (εξέταση- βιοψίες).
  • Οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων.
  • Αντιμετώπισης Στοματοπροσωπικού Πόνου.

Επίσης, λειτουργεί Μονάδα Αντιμετώπισης Ογκολογικού Ασθενή και Μονάδα Ιατροδικαστικής Στόματος.

Αισθητική φροντίδα ευγενική χορηγία σχολών και σπουδαστών

Λύσεις όμως υπάρχουν και σε ζητήματα καλαισθησίας και εμφάνισης, που τόσο ρόλο παίζουν και στη σημερινή κοινωνία και έτσι το κομμωτήριο του Νίκου Αμάραντου κατακλύζεται ολοένα και περισσότερο από γυναίκες κυρίως, που αναζητούν οικονομικές λύσεις, ενώ μαθητές και τελειόφοιτοι της σχολής ανταποκρίνονται οικειοθελώς και προσφέρουν κοινωνικό έργο πηγαίνοντας τακτικά σε ιδρύματα για να καλλωπίσουν άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και για να περιποιηθούν ταλαιπωρημένα πόδια και χέρια ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…