Φόβος: Μήπως ήρθε η ώρα να τον αντιμετωπίσουμε;

Συντάκτης: Μαρία Παπαδοπετράκη

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πηγαίνουμε μπροστά. Να ζούμε ελεύθεροι να κι απαλλαγμένοι από αρνητικά συναισθήματα, όπως ο φόβος. Μήπως ήρθε η ώρα της αλλαγής;

Τα πάντα ρει. Η φράση αυτή είναι χαραγμένη στο μυαλό μου. Μοιάζει να χαρακτηρίζει ακριβώς αυτό που συμβαίνει απαρχής του κόσμου.  Όλα  αλλάζουν, χωρίς απαραίτητα να επηρεάζουμε εμείς τις συνθήκες. Έτσι είναι. Έχουμε σχέδια, κάνουμε όνειρα, αλλά τελικά λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο, που λέει μια παροιμία. Όλα καλά. Η ζωή είναι μια περιπέτεια. Έχει σκαμπανεβάσματα, ανηφόρες και δύσκολες διαδρομές. Συνεχείς εναλλαγές από σκοτάδι σε φως.  

Είναι σημαντικό να μην μας κυριεύει ο φόβος. Να πηγαίνουμε ενάντια σε εκείνα που μας τρομάζουν. Στο αγαπημένο μου τραγούδι υπάρχει ο στίχος: “κάνε κάτι που σε φοβίζει κάθε μέρα”. Έτσι, θα σταματήσει να σε τρομάζει. Ας αφήσουμε τις σφοδρές  επιθυμίες  να κυριεύσουν  για λίγο τις ζωές μας. Μόνο έτσι, θα κάνουμε στην άκρη το φόβο και θα νιώσουμε πιο δυνατοί.

To ίδιο τραγούδι μιλάει για πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους, γύρω στα σαράντα, που ακόμα δεν ξέρουν τι θέλουν. Το καλύτερο; Το θεωρεί  απόλυτα φυσιολογικό. Ας τολμήσουμε να μπούμε στη σέντρα επιτέλους

Να πάρουμε  λίγο χρόνο παραπάνω για να γίνουμε εκείνοι που θέλουμε. 

Να φροντίσουμε το σώμα και το πνεύμα μας. 

Να περάσουμε χρόνο με τους οικείους μας. 

Να εκμεταλλευτούμε την κάθε στιγμή και να νιώσουμε ευγνωμοσύνη.  

Όπως διάβασα σε έναν τοίχο στην Βαρκελώνη, τώρα είναι το αύριο. Ζήστε το τώρα, λοιπόν!  Τα ερεθίσματα πάμπολλα, ο δε βίος, βραχύς.

Καλό υπόλοιπο ταξιδιού!

Συντάκτης: Μαρία Παπαδοπετράκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.