Φωτογραφίες: φίλτρα και αυτοεικόνα

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Οι φωτογραφίες αποτελούν κομμάτι της ζωής μας. Είναι οι στιγμές μας και οι αγαπημένες μας αναμνήσεις, στις οποίες επιθυμούμε κάθε τόσο να ανατρέχουμε. Κοιτάζοντας τα άλμπουμ μας, μεταφερόμαστε σε «μαγικά στιγμιότυπα» του χθες, αλλά και του σήμερα. Θυμόμαστε ευτυχισμένες, χαρούμενες και μοναδικές στιγμές που περάσαμε και απαθανατίσαμε είτε με την φωτογραφική μας μηχανή, είτε με το κινητό μας τηλέφωνο.

Φίλτρα: Μεγάλη απήχηση στις νεαρές ηλικίες

Καθημερινά τραβάμε πόσες φωτογραφίες με τα κινητά μας! Τα τελευταία αποτελούν το νέο μέσο, με το οποίο βγάζουμε, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε πλέον τις φωτογραφίες μας. Οι τριπλές και τετραπλές κάμερες στα πιο εξελιγμένα μοντέλα κινητών τηλεφώνων, μας δίνουν την δυνατότητα για εξαιρετικές λήψεις,  υπέροχες αναλύσεις και «μαγικά φίλτρα».

Τα φίλτρα μας βοηθούν, ώστε να βελτιώσουμε τις φωτογραφίες μας, να τις ομορφύνουμε και να τις κάνουμε πιο ελκυστικές. Αυτός είναι ο στόχος, ειδικά των μικρότερων ηλικιών. Τα παιδιά προσπαθούν να έχουν μονίμως το ενδιαφέρον και την προσοχή στραμμένα επάνω τους. Επιδιώκουν αγάπη και αποδοχή από τους γύρω τους (γονείς, συγγενείς, φίλους, συμμαθητές κοκ.). Η εικόνα τους παίζει σπουδαίο ρόλο γι’αυτά και συνεπώς επικεντρώνονται «στην ωραιοποίηση της φωτογραφίας τους».


Διαβάστε επίσης: Εθισμός στα φίλτρα


Φίλτρα: «Η μεταμόρφωση» είναι ελκυστική και αποσπά likes

Κάτι αντίστοιχο βέβαια, ισχύει και για όλους εμάς τους ενήλικες. Συχνά ασχολούμαστε σε υπερβολικό βαθμό με τις φωτογραφίες. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας έχουμε καταλήξει «να τις αφιερώνουμε» στο κινητό τηλέφωνο ή τον υπολογιστή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι φωτογραφίες έχουν γίνει συνήθεια. Πολλές φορές φωτογραφίζουμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, αλλά και κοντινά μας πρόσωπα.

Καθημερινά τα social media πλημμυρίζουν από στιγμιότυπα σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μας. Κάθε φορά «παλεύουμε να εισπράξουμε» όλο και περισσότερα likesαπό τους ακόλουθούς μας στα social media. Επομένως, χρησιμοποιούμε διάφορα φίλτρα που μπορούν να μας διευκολύνουν στο ανωτέρω κομμάτι.


Διαβάστε επίσης: Το κυνήγι των “like” στις μέρες μας


Φίλτρα, επεξεργασία και άρτιο αποτέλεσμα

Τα κινητά μας τηλέφωνα, αλλά και οι υπολογιστές έχουν χίλια δυο φίλτρα, τα οποία μπορούν «να αναβαθμίζουν» τις φωτογραφίες μας και να μας παρουσιάζουν «πανέμορφους». Το ίδιο ισχύει και για αντικείμενα και για τοπία φυσικά. Υπάρχουν φίλτρα, όσον αφορά τα χρώματα, τα σκηνικά, τα συναισθήματα, το φόντο, ακόμη και τις καιρικές συνθήκες.

Η εικόνα μας μέσω των άπειρων φίλτρων πρέπει να είναι ελκυστική και να φαίνεται άρτια. Οπότε φροντίζουμε πάντοτε για την μορφοποίηση των φωτογραφιών μας, διαμέσου των φίλτρων. Τα διάφορα φίλτρα μπορούν να τελειοποιήσουν τις φωτογραφίες μας στον απόλυτο βαθμό. Οι τελευταίες είτε ασπρόμαυρες, είτε έγχρωμες, είτε vintage, είτε με φόντο ανατολής ή δύσης του ήλιου κοκ. παρουσιάζονται αψεγάδιαστες.


Διαβάστε επίσης: Βγάλτε τέλειες φωτογραφίες από την κάμερα του smartphone!


Και αυτός άλλωστε είναι ο στόχος. Δηλαδή, είτε φυσικές, είτε «τεχνητές» οι φωτογραφίες μας πρέπει να παρουσιαστούν ωραιοποιημένες και όμορφα φτιαγμένες, έτσι ώστε «να κλέψουν τις εντυπώσεις» στα social media.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.