Φωτοβολταϊκοί κάδοι απορριμμάτων!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Φωτοβολταϊκοί κάδοι απορριμμάτων!Ο ήλιος… είναι η δύναμη των νέων κάδων απορριμμάτων με συμπιεστή στην Κηφισιά! Τέσσερις καινοτομικοί φωτοβολταϊκοί κάδοι τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Κηφισίας μετά από πρωτοβουλία του δήμου, οι οποίοι ήδη κίνησαν την περιέργεια πολλών περαστικών. Οικολογικά και με μηνύματα υπέρ του περιβάλλοντος, οι ηλιακοί κάδοι απορριμμάτων ανοίγουν ένα πρωτοποριακό δρόμο στη συλλογή σκουπιδιών…

Με βασικό στόχο την καταπολέμηση των ξεχειλισμένων μικρών κάδων και των σκουπιδιών στο έδαφος, η ιδέα των συγκεκριμένων κάδων αποκτά μια σημαντική διάσταση. Τα αποτελέσματα του έργου αναμένονται να αναδειχθούν άμεσα κυρίως στα πολυσύχναστα εμπορικά σημεία της περιοχής.

Φωτοβολταϊκοί κάδοι απορριμμάτων!Βέβαια, στο εξωτερικό η ιδέα έχει αναπτυχθεί με ιδιαίτερο ρυθμό, αφού οι κάδοι της εταιρίας χρησιμοποιούνται καθημερινά στις περισσότερες μεγάλες πόλεις. Σχεδόν σε κάθε σημείο αυξημένης κίνησης, όπως είναι τα πανεπιστήμια και τα εμπορικά κέντρα, βρίσκεται και ένας φωτοβολταϊκός κάδος απορριμμάτων! Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος και υπεύθυνου για το έργο, Βασίλη Ξυπολυτά, οι κάδοι δεν αντλούν ενέργεια μόνο από τον ήλιο αλλά διαθέτουν και ειδικό συμπιεστή.

Τα τέσσερα σημεία που τοποθετήθηκαν οι πρωτοποριακοί κάδοι είναι τα εξής:

-Κασσαβέτη και Κηφισίας

-Κασσαβέτη και Λεβίδου

-Λεβίδου και Κολοκοτρώνη

-Διονύσου και Μυρσίνης

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.