Φόρεσε σωστά το άρωμά σου

Συντάκτης: Σεργία Χατζάκη

Το άρωμα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ και της προσωπικότητας μας. Όλοι μας φοράμε αρώματα σε καθημερινή βάση, όμως πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν το σωστό τρόπο εφαρμογής. Πολλές φορές η μυρωδιά του αρώματος χάνεται σταδιακά. Άραγε τι κάνουμε λάθος; Σ’ αυτό το άρθρο θα μάθεις όλα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις το άρωμα σου να διαρκεί περισσότερο

  • Βάλε άρωμα στα σωστά σημεία 

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε είναι ότι ψεκάζουμε με άρωμα λάθος σημεία. Το άρωμα πρέπει να εφαρμόζεται προς τις θερμότερες περιοχές του σώματος μας. Ο λαιμός, το στήθος, πίσω από τα αυτιά, οι καρποί και οι αγκώνες εσωτερικά είναι τα σημεία που το άρωμα μας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Καλό θα ήταν να επιλέξεις κάποιες από τις παραπάνω περιοχές συνδυαστικά και όχι να βάλεις άρωμα σε όλες τις περιοχές ταυτόχρονα.

  • Προσοχή στην ποσότητα 

2-3 ψεκάσματα αρκούν. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις! Μη ξεχνάς ο σκοπός σου είναι, όταν κάποιος σε πλησιάζει να μυρίζεις όμορφα. Η πολύ έντονη μυρωδιά αρώματος είναι αποκρουστική.

  • Όχι στην τριβή 

Μην τρίβεις τα σημεία που έχεις αρωματίσει. Με την τριβή, το άρωμα εξατμίζεται πιο γρήγορα και η μυρωδιά αλλοιώνεται

Φόρεσε σωστά το άρωμά σου

  • Όχι άρωμα στα ρούχα 

Πότε μην ψεκάζεις πάνω στα ρούχα σου. Δημιουργούνται λεκέδες που βγαίνουν πολύ δύσκολα. Επίσης οι νότες του αρώματος σου δεν αναδεικνύονται όπως θα αναδεικνύονταν πάνω στο δέρμα σου. Έτσι η μυρωδιά του αρώματος χάνεται.

  • Βάλε άρωμα μετά το μπάνιο 

Η καλύτερη στιγμή για να βάλεις άρωμα είναι αμέσως μετά το μπάνιο σου. Η υγρασία βοηθάει να σταθεροποιηθεί το άρωμα. Έτσι η μυρωδιά θα κρατήσει περισσότερο.

  • Αρωμάτισε τα μαλλιά σου

Ψέκασε μια μικρή ποσότητα από το άρωμα σου στον αέρα μπροστά σου και κινήσου προς αυτή την κατεύθυνση. Με τον τρόπο αυτό και τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν τη μυρωδιά που θέλεις αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν καταστρέφονται. Επίσης μπορείς να ψεκάσεις με λίγο άρωμα τη βούρτσα σου, περίμενε λίγο για να εξατμιστεί το οινόπνευμα και μετά βούρτσισε τα μαλλιά σου. 

Επιπλέον, προτίμησε ουδέτερα σαπούνια που δεν καλύπτουν το άρωμα σου. Τέλος, ποτέ μην ψεκάζεις με άρωμα το δέρμα σου όταν είναι ξηρό! Το άρωμα εξατμίζεται σχεδόν αμέσως πάνω σε ξηρές επιδερμίδες. Πριν τη χρήση αρώματος λοιπόν, καλό θα ήταν να απλώσεις μια λοσιόν χωρίς άρωμα.

Συντάκτης: Σεργία Χατζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.