Φοράω γυαλιά. Τι μακιγιάζ να κάνω;

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Είτε επειδή δε θέλετε να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας γυαλιά οράσεως είτε επειδή απλά δεν μπορείτε να βάλετε φακούς επαφής, μην προβληματίζεστε για το τι μακιγιάζ θα κάνετε και πώς θα το κάνετε, ώστε να είστε γοητευτική ακόμα και πίσω από αυτά. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές-κλειδιά που αν τις ακολουθήσετε, θα τραβήξετε όλα τα βλέμματα στο… βλέμμα σας και όχι μόνο!

Γενικά tips

Καταρχήν βεβαιωθείτε ότι ο σκελετός των γυαλιών σας είναι ο κατάλληλος για το πρόσωπό σας και ικανός να αναδείξει το μακιγιάζ σας.

  • Καλό θα ήταν να μην είναι σκούρος γιατί στο έντονο φως θα ρίχνει σκιές γύρω από τα μάτια σας κάνοντας το βλέμμα σας μουντό και βαρύ. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αποχωριστείτε ειδικά αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, αφού ένας καλός σκελετός κοστίζει ακριβά.
  • Φροντίστε τουλάχιστον όμως, να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και οι φακοί του να μην κάνουν αντανακλάσεις γιατί έτσι, όσο ωραία και εντυπωσιακά να βάψετε τα μάτια σας, δε θα φανούν καθόλου.
  • Επιστρέφοντας στο θέμα του σκελετού, αν λοιπόν ο δικός σας τυχαίνει να είναι σκούρος, πειραματιστείτε με το contouring, δηλαδή με το να κάνετε τα κατάλληλα κοψίματα με πούδρες και βάση, ώστε να τονίσετε τα μάτια ή ακόμα και τη μύτη.
  • Θα δώσετε φως στο πρόσωπό σας, αν εφαρμόσετε έναν πιο φωτεινό τόνο μέικαπ κάτω από τα μάτια (σαν το κονσίλερ) και στο κόκκαλο της μύτης. Αν σας φαίνεται δύσκολο όλο αυτό, στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρα σχετικά βίντεο που θα σας δείξουν τον τρόπο.

Μάτια

Το στιλ του μακιγιάζ που θα κάνετε στα μάτια σας (έντονο, φυσικό, εκκεντρικό κλπ) μπορεί να είναι ανάλογο με το στιλ του σκελετού. Δοκιμάστε το eyeliner, τονίστε τις βλεφαρίδες σας με μια εντυπωσιακή μάσκαρα, περάστε με μολύβι το περίγραμμα όπως θα κάνατε και για ένα μακιγιάζ χωρίς γυαλιά, ενώ καλό θα ήταν οι σκιές σας να ταιριάζουν με το χρώμα του σκελετού, να είναι δηλαδή σε κάποιο χρώμα συμπληρωματικό για ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Φρύδια

Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τα φρύδια είναι ο καθρέφτης του προσώπου! Φροντίστε τα λοιπόν, επιμελώς και δώστε τους σημασία. Να θυμάστε ότι πρέπει να τα τονίσετε ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των γυαλιών σας. Αν ο σκελετός είναι μικροσκοπικός, το να τονίσετε τα φρύδια στο φυσικό σας χρώμα με το ειδικό μολύβι θα τραβήξει την προσοχή στα μάτια σας, μιας και ο σκελετός δεν… πολυφαίνεται. Αν όμως, είναι κοκκάλινος και γενικά βαρύς, το να τονίσετε επιπλέον τα φρύδια, θα σας σκοτεινιάσει και θα δώσει ένα αλλόκοτο αποτέλεσμα.

Έμφαση στα χείλη

Ναι, είναι το μόνο χαρακτηριστικό σας που μπορείτε να «δουλέψετε» ελεύθερα. Εδώ ισχύει ο κανόνας που ισχύει και στο μακιγιάζ χωρίς γυαλιά, δηλαδή δεν τονίζουμε ποτέ και μάτια και χείλη ταυτόχρονα. Επομένως, αν επιλέξετε πιο διακριτικό βάψιμο στα μάτια, δώστε τα όλα με ένα εντυπωσιακό κραγιόν, -γιατί όχι- κόκκινο, εκτός αν ο σκελετός των γυαλιών σας είναι βαρύς και εντυπωσιακός οπότε και θα πρέπει να προτιμήσετε ένα άχρωμο λιπγκλός ή κραγιόν. Αν ο σκελετός σας είναι σε στιλ vintage, επενδύστε σε ένα κόκκινο κραγιόν με eyeliner και λίγο μάσκαρα στα μάτια, ενώ αν είναι σκουρόχρωμος μη φοβηθείτε καθόλου το κόκκινο κραγιόν που τραβάει έτσι κι αλλιώς την προσοχή.

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Executive Diploma in Marketing Management…