Φοιτητική εστία το ξενοδοχείο La Mirage

Συντάκτης: Φώτης Τζανάκης

Στην γενική ανάπλαση της Ομόνοιας και στην ανάπτυξη φοιτητικών εστιών στοχεύει η κυβέρνηση με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου La Mirage. Το ξενοδοχείο πρόκειται να μετατραπεί σε φοιτητικές κατοικίες και κατοικίες για νέους όπως είχε ανακοινωθεί τον Μάιο. Πλέον το σχέδιο μπαίνει στη φάση της υλοποίησης.

Με σκοπό την αλλαγή της κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και ο Δήμος Αθήνας ήρθαν σε συνεργασία για την πραγματοποίηση του προαναφερθέντος έργου και την γενική ανάπλαση της Ομόνοιας.

Πέντε μήνες αργότερα από την ανακοίνωση, οι βασικές αρχές του σχεδίου έχουν οριστεί και δεν μένει πια παρά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα συμβάλλει ως χρηματοδότης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας ως ιδιοκτήτης του κτιρίου και ο Δήμος Αθηναίων έχει οριστεί ως διαχειριστής.

Η ριζική ανακαίνιση του κτιρίου (αλλαγή ειδών υγιεινής, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων κ.α.) έχει υπολογιστεί να στοιχίσει στο Πράσινο Ταμείο περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό που θα πρέπει να πληρώνουν οι ένοικοι του La Mirage μετά την ανακαίνιση του, υπό την διαχείριση του Δήμου Αθηναίων, έχει ειπωθεί πως θα είναι σχετικά χαμηλά, περίπου στα 200 ευρώ μηνιαίως. Μέσα στην τιμή του ενοικίου θα περιλαμβάνονται λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, καθώς επίσης ο χώρος θα έχει 24ωρη ασφάλεια. Με μια επιπλέον επιβάρυνση οι ένοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν παροχές ξενοδοχειακού επιπέδου.

Συντάκτης: Φώτης Τζανάκης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.