Φλερτ και γλώσσα του σώματος συνδυάζονται;

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Το φλερτ είναι πολύ σημαντικό σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης επικοινωνίας. Το φλερτ δεν αποτελεί εξαίρεση. Δείτε πως μπορεί να σας βοηθήσει.

Η ανθρώπινη επικοινωνία έχει πλέον αντικείμενο μελέτης από διάφορες επιστήμες.  Εντούτοις, όμως η επικοινωνία είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που δεν εξαρτώνται μόνο από αυτά που λέμε αλλά κυρίως και με εξωλεκτικούς παράγοντες. Ο πιο βασικός εξωλεκτικός παράγοντας είναι η γλώσσα του σώματος, η οποία κατέχει ίσως την πιο περίοπτη θέση στα στοιχεία που καθιστούν την επικοινωνία μας αποτελεσματική. Ένα λοιπόν από τα επίπεδα που είναι περισσότερο χρήσιμη είναι στο φλερτ. Δείτε πως.

Τι είναι η γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματος είναι κυριολεκτικά ο κώδικας επικοινωνίας του σώματος μας (ναι και όμως το σώμα μας στέλνει μηνύματα και μάλιστα καλύτερα από ότι οι λέξεις). Αποτελείται από τις εκφράσεις του προσώπου μας, τις κινήσεις των χεριών μας, τον τόνο της φωνής μας, την εξωτερική μας εμφάνιση και την στάση του σώματος μας. Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο φλερτ με  διάφορους τρόπους που αναγράφονται παρακάτω.

Πρώτη εντύπωση

Στο φλερτ η πρώτη εντύπωση είναι αρκετά σημαντική. Άρα είναι λογικό να θέλουμε να κάνουνε στον άνδρα ή την κοπέλα την οποία θέλουμε να προσεγγίσουμε την καλύτερη δυνατή πρώτη εντύπωση. Είναι σκόπιμο να θέλουμε να κερδίσουμε την πρώτη εντύπωση γιατί οι άνθρωποι γύρω μας σχηματίζουν μια άποψη για εμάς συνήθως βασισμένη σε στοιχεία τα οποία παρατηρούν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και αυτά είναι τα πρώτα δευτερόλεπτα που μας γνωρίζουν. Φυσικά ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε τον άλλον αν σχηματίσει μια καλή άποψη για εσάς αλλά στο φλερτ η πρώτη εικόνα μετράει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε καλοντυμένοι (όχι το σακάκι δεν είναι απαραίτητο), με ρούχα που νιώθετε άνετα, με ίσια στάση σώματος που εμπνέει αυτοπεποίθηση και αυτοκυριαρχία και να αισθάνεστε βολικά με τον εαυτό σας.

Φλερτ και γλώσσα του σώματος συνδυάζονται;

Η γλώσσα του σώματος σας επικοινωνεί τα συναισθήματά σας

Ανεξάρτητα από την πρώτη εντύπωση η γλώσσα του σώματός σας στέλνει μηνύματα τα οποία ο συνομιλητής σας λαμβάνει. Πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε το μήνυμα το οποίοι θέλουμε να περάσουμε στον άνθρωπο με τον οποίο φλερτάρουμε και το πώς θέλουμε να μας αντιληφθεί και να προσαρμοστούμε σε αυτό. Το να κρατάμε έναν σταθερό και ήρεμο τόνο φωνής, να καθόμαστε  στην καρέκλα μας ήρεμα και βολικά με αυτοκυριαρχία, να μην φοβόμαστε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας (αυτά που όντως νιώθουμε) είναι από τα πιο βασικά στοιχειά.

Φλερτ και γλώσσα του σώματος συνδυάζονται;

Μπορείτε να διαβάσετε τα συναισθήματα του άλλου

Αν ο συνομιλητής σας μπορεί να αντιληφθεί τα δικά σας συναισθήματα μπορείτε και εσείς να αντιληφθείτε τα δικά του. Είναι δύσκολο κάποιος να κρύψει τα  συναισθήματα του με την γλώσσα του σώματος. Αν για παράδειγμα ο άνθρωπος με τον οποίον έχουμε βγει ραντεβού σταυρώνει τα χέρια του φαίνεται απρόσιτος και σε επισφαλή θέση, ενώ αν οι κόρες των ματιών του διεγερθούν όταν σας αντικρίσει σημαίνει ότι του αρέσει αυτό που βλέπει (άρα και εσείς). Αυτά αποτελούν λίγα μόνο από τα σημάδια της γλώσσα του σώματος και οι ερμηνείες τους. Το να γνωρίζετε τις σκέψεις του άλλου είναι σημαντικό για να μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα και την συμπεριφορά σας.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.