Ταραμοσαλάτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Το πιο παραδοσιακό, κλασικό και χαρακτηριστικό έδεσμα για την πρώτη ημέρα της Σαρακοστής είναι η ταραμοσαλάτα. Δείτε πως μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να την φτιάξετε για την οικογένεια σας

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ταραμάς λευκός

2 μεγάλες φέτες (ψίχα) ψωμιού

2 φλιτζάνια λάδι λεμόνι όσο θέλετε

1/2 κρεμμύδι προαιρετικό μαϊντανός –

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε πολύ καλά. Εάν θέλετε μπορείτε να το περάσετε 2 βόλτες από τον πολυκόφτη.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς τον ταραμά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ψωμί.
  • Μόλις αυτά τα δύο ανακατευτούν μεταξύ τους πάρα πολύ καλά, προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο μαζί με το λεμόνι. Εδώ εάν θέλετε προσθέτετε το κρεμμύδι τριμμένο. Γαρνίρετε με μαϊντανό και ελιές.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…