Φιλιππίνες: Αν δεν φυτέψεις 10 δέντρα… δεν παίρνεις απολυτήριο!

Συντάκτης: Flowmagazine

Φαίνεται ότι οι νεότερες γενιές είναι εκείνες που ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον του πλανήτη μας. Επειδή λοιπόν είναι έντονη η ανάγκη για δραστικές αλλαγές, πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τις νεότερες γενιές σχετικά με τη διάσωση του πλανήτη.

Στις 15 Μαΐου, το Κογκρέσο των Φιλιππινών ψήφισε νόμο που απαιτεί από τους μαθητές να φυτεύουν 10 δέντρα για να αποφοιτήσουν από το σχολείο. Το νομοσχέδιο, που κάνει νόμο του κράτους μια παράδοση που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, κάνει απαραίτητη τη φύτευση των δέντρων για την αποφοίτηση από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης ( δημοτικό, γυμνάσιο, πανεπιστήμιο).

Στις Φιλιππίνες, ένα κράτος με ραγδαία αυξανόμενο πληθυσμό, αποφοιτούν κάθε χρόνο περίπου 12.000.000 μαθητές από το δημοτικό, 5.000.000 από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 500.000 φοιτητές από τα πανεπιστήμια.

Με την πλήρη εφαρμογή του νόμου κάθε χρόνο θα φυτεύονται περίπου 175.000.000 δέντρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Φιλιππίνες έστειλαν πίσω στον Καναδά τόνους απορριμμάτων


Τα δέντρα θα φυτεύονται σε υπάρχοντα μαγκρόβια δάση,  προστατευόμενες περιοχές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εγκαταλελειμμένα ορυχεία και επιλεγμένες αστικές περιοχές.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα είδη που επιλέγονται για φύτευση πρέπει να είναι κατάλληλα για το  κλίμα και την τοπογραφία της κάθε περιοχής και θα υπάρχει προτίμηση σε αυτόχθονα είδη.

Οι Φιλιππίνες είναι μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες απώλειες δασών, με συνολική τη δασική κάλυψη να έχει μειωθεί από 70% της έκτασης της χώρας σε μόλις 20% κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα!

Πηγή: perierga.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…