Φιλία αληθινή: αναλλοίωτη στον χρόνο

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Η φιλία είναι μία έννοια με μεγάλη σημασία και με μεγάλη αξία. Δεν είναι απλά, μία τυχαία λέξη. Είναι αυτή, που περικλείει παντοτινούς δεσμούς αγάπης και αιώνια αφοσίωση.

Η φιλία προϋποθέτει αμέτρητα χρόνια στήριξης και συμπαράστασης. Είναι η λέξη, που δηλώνει ανιδιοτέλεια και ενσυναίσθηση. Αυτό σημαίνει, ότι αγαπάμε τον άλλο, όπως είναι και γι’ αυτό που είναι.

Η αληθινή φιλία, είναι αμφίδρομη και βασίζεται στην εκτίμηση και τον σεβασμό. Επιπλέον, η σωστή φιλία, χαρακτηρίζεται από θυσίες, υποχωρήσεις και φυσικά πράξεις.

Πόσες φορές άραγε, δεν έχουμε ξενυχτήσει πάνω στον ώμο κάποιου φίλου ή φίλης κλαίγοντας; Πόσες φορές, δεν μας έχουν παρηγορήσει ή δεν έχουμε εμείς παρηγορήσει τους φίλους μας; Πόσες άλλες φορές, προβλήματα που φάνταζαν άλυτα, μεγάλα και αξεπέραστα, βρήκαν την λύση τους, μετά από συζητήσεις και αλλεπάλληλες αναλύσεις;

Η φιλία είναι αγνή και η σωστή φιλία ωριμάζει μέρα με την μέρα. Περνάει από πολλά στάδια, δοκιμάζεται και αντέχει στο χρόνο.

Όλες οι φιλίες, έως ότου καταλήξουν δυνατές και αδιάσπαστες, κλυδωνίζονται και αμφισβητούνται. Όμως, στο τέλος, τα καταφέρνουν και επιβιώνουν. Διότι, έχουν δημιουργηθεί σταθερές βάσεις και γερά θεμέλια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η φιλία δε χάνεται. Αντίθετα, αναγεννιέται, ισχυροποιείται και «ριζώνει τόσο βαθιά», που κανένας δεν μπορεί να την βλάψει ή «να την ξεριζώσει».

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.