Φιλέτα βοδινά μαριναρισμένα με κόκκινο κρασί και τσίλι
Η διατροφική αξία του βοδινού κρέατος είναι υψηλή και μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της διατροφής μας. Αποτελεί πηγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνης, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών. Η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται σε ελεγχόμενες ποσότητες και να συνδυάζεται με έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής. Διαφορετικά, η υπέρμετρη πρόσληψή του συνδέεται με καρδιαγγειακά νοσήματα και με την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου.
Και επειδή ο τρόπος μαγειρέματός του έχει τα μυστικά του… πάρτε μολύβι και χαρτί για να σημειώσετε τα υλικά. Εάν δώσετε τη δέουσα προσοχή στον τρόπο εκτέλεσης της συνταγής το πιάτο σας θα είναι ιδιαίτερα γευστικό!
Υλικά (για 6 μερίδες)
6 φιλέτα βοδινά
250 ml ζωμός μοσχαριού ή 1-2 κύβοι διαλυμένοι σε νερό
1 σελινόφυλλο κομμένο
2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα
1 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
2 κ.γ. τοματοπολτός
1 κ.σ. γούστερ σος
1/2 ως 1 κ.γ. τσίλι σος (ή κατά τη γεύση)
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε το ζωμό μοσχαριού, το σέλινο, τα κρεμμύδια, το κρασί, τον τοματοπολτό, τη γούστερ σος και την τσίλι σος σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς σκέπασμα περίπου για 20 λεπτά.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Λιώνουμε το μίγμα στο μπλέντερ, το περνάμε από τουλουπάνι ή ψιλό κόσκινο και το χύνουμε πάνω στα φιλέτα.
- Μαρινάρουμε για αρκετές ώρες ή στο ψυγείο όλη νύχτα.
- Στραγγίζουμε τα φιλέτα και διατηρούμε τη μαρινάδα.
- Ψήνουμε τα φιλέτα στα κάρβουνα, αλείφοντάς τα με τη μαρινάδα μέχρι να σκουρύνουν καλά.