Φέτος τα Χριστούγεννα χάρισε το χαμόγελο με ένα διαφορετικό τρόπο

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη

Σε λίγες μέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι αρχίζουμε να επηρεαζόμαστε από το πνεύμα των γιορτών. Τα περισσότερα σπίτια έχουν στολίσει και σε όποια γειτονιά να περπατήσεις, θα δεις μπαλκόνια με φωτάκια ή Αϊ Βασίληδες να κρέμονται στα μπαλκόνια, ενώ τα παράθυρα θα ‘ναι φωτισμένα με τα λαμπιόνια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού και μπορούμε να τα συμβολίσουμε με την γέννηση ενός καινούργιου τρόπου συμπεριφοράς μας και με την αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι ιδανική ευκαιρία να σκεφτείς μ’ έναν διαφορετικό τρόπο για το τι δώρο μπορείς να κάνεις στα πρόσωπα του περιβάλλοντός σου ή σε ένα πρόσωπο που ακόμα δεν το γνωρίζεις, αλλά όταν το λάβει, θα σε ευγνωμονεί.

Τα Χριστούγεννα επίσης, είναι συνδυασμένα σε όλες τις ηλικίες με την ανταλλαγή δώρων. Στις μικρότερες ηλικίες τα παιδιά στέλνουν γράμματα στον Αϊ Βασίλη και περιμένουν να δουν τα δώρα τους κάτω από το δέντρο, ανήμερα των Χριστουγέννων ή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Στις μεγαλύτερες ηλικίες συνηθίζεται να ανταλλάσσουμε δώρα γιατί τα Χριστούγεννα, όσο και να μεγαλώσουμε, πάντα τα περιμένουμε πώς και πώς.

Φέτος λοιπόν, θέλω να σου προτείνω, εκτός από τα δώρα που θα πάρεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα, να μπεις στο site της Αctionaid και να κάνεις ένα δώρο σ’ ένα παιδί, που το ‘χει πραγματικά ανάγκη και που δυστυχώς λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες, δεν θα έχει την ευκαιρία να πάρει κι εκείνο τα δώρα του από τον Αϊ Βασίλη. Με αυτό τον τρόπο τα Χριστούγεννά σου θα πάρουν ένα άλλο φωτεινό χρώμα, αφού μπορείς να γίνεις ανάδοχος παιδιού με 0,72€ την ημέρα και να χαρίσεις το χαμόγελο σε ένα πλασματάκι.

Επιπλέον, να μην θεωρείς δεδομένο τίποτα, γιατί όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μία στιγμή. Ίσως η αναδοχή να είναι ο τρόπος, ώστε να στο υπενθυμίζει αυτό το παιδί και έτσι να κερδίσει όχι μόνο αυτό μια καλύτερη ζωή, αλλά και εσύ να κερδίζεις ηθικά διδάγματα, που θα σου φανούν χρήσιμα κατά τη διάρκεια της ζωής σου.

Αυτό που θα ήθελα να κρατήσεις από αυτό το άρθρο, ακόμα και εσύ που λόγω της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε καθημερινά δεν μπορείς να ανταποκριθείς στην αναδοχή ενός παιδιού, είναι πως το σημαντικό που πρέπει να καταλάβουμε, είναι να μην στεκόμαστε μόνο στα υλικά δώρα, αλλά και σε αυτά που μπορούν να μας βοηθήσουν να ανέβουμε ψυχολογικά ή σε αυτά μπορούν να χαρίσουν το χαμόγελο στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τα Χριστούγεννα μην ξεχνάς, είναι γιορτή χαράς και μιας ευκαιρίας να έρθουμε κοντά με όσα αγαπημένα μας πρόσωπα έχουμε απομακρυνθεί, εξαιτίας της πιεσμένης καθημερινότητάς μας. Στις φετινές γιορτές μπορούμε να πάρουμε μία ανάσα και ακόμα και αν δουλεύουμε, να βρούμε το χρόνο (όσο μπορεί ο καθένας μας) να περάσουμε καλά και ξέγνοιαστα.

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr