Φέτος στολίστε ένα αληθινό δεντράκι σε γλάστρα

Συντάκτης: Flowmagazine

Τι θα λέγατε φέτος τα Χριστούγεννα αντί να στολίσετε ένα πλαστικό ή κομμένο δέντρο να δοκιμάσετε την επιλογή ενός φυσικού δέντρου φυτεμένο σε γλάστρα;

Με αυτή την οικολογική επιλογή, το δέντρο σας θα συνεχίσει να ζει και μετά τις γιορτές στο μπαλκόνι ή στον κήπος για να σας θυμίζει όμορφες οικογενειακές στιγμές της χρονιάς που πέρασε.

Αν το πάρετε απόφαση, το κλίμα της περιοχής σας είναι αυτό που θα καθορίσει και τις φυτοεπιλογές σας.

Αν βρίσκεστε στις βόρειες περιοχές της χώρας μας μπορείτε να προμηθευτείτε ένα οποιοδήποτε είδος ελάτου. Σε περιοχές με πιο ζεστό κλίμα τα έλατα δεν θα ευδοκιμήσουν την καλοκαιρινή περίοδο σε γλάστρα, γι’ αυτό προτείνω να επιλέξετε ανάμεσα σε κυπαρισσάκια, διάφορες ποικιλίες τούγιας, την αροκάρια και φυσικά τον φίκο μπέντζαμιν.

Φέτος στολίστε ένα αληθινό δεντράκι σε γλάστρα


Διαβάστε επίσης: Αλεξανδρινό ο… ντελάλης των Χριστουγέννων!


Από κει και πέρα δεν έχετε παρά να εξασφαλίσετε στο δέντρο σας μια φωτεινή θέση στο χώρο μακριά από θερμαντικά σώματα. Μην παραλείψετε τη χρήση led φωτισμού, διαφορετικά θα προκαλέσετε εγκαύματα στο φύλλωμα του. Τέλος, σας συμβουλεύω να αποφύγετε οποιοδήποτε υλικό μπορεί να παρεμποδίσει τη διαδικασία της αναπνοής του φυτού σας.

Μόλις τελειώσουν οι γιορτές είτε το αφήνετε στο χώρο σας είτε το μεταφέρετε σε εξωτερικό χώρο και το μεταφυτεύετε αν υπάρχει ανάγκη την κατάλληλη εποχή.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…