Feng Shui – Η επιστήμη της ευημερίας!

Συντάκτης: Flowmagazine

Feng ShuiFeng shui σημαίνει άνεμος και νερό. Πρόκειται για μια πανάρχαια κινέζικη επιστήμη η οποία έχει διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, και στοχεύει στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών προκειμένου να ζούμε αρμονικά και ισορροπημένα στο χώρο μας και όχι μόνο…Μέσα από τις προτεινόμενες τεχνικές του feng shui μπορούμε να «ανοίξουμε τις πόρτες» στη θετική ενέργεια, με αποτέλεσμα την καλοτυχία και την ευημερία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αυτές οι τεχνικές έχουν να κάνουν με τη συγκεκριμένη διαμόρφωση του χώρου στον οποίο ζούμε ή εργαζόμαστε.


Ας δούμε όμως με ποιους τρόπους μπορείτε να φέρετε τη θετική ενέργεια και στο δικό σας χώρο.

  • Το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο θεωρούνται τα δύο σημαντικότερα δωμάτια του σπιτιού. Για την ενίσχυση των καλών οικογενειακών και κοινωνικών σχέσεων, το σχήμα του σαλονιού είναι προτιμότερο να είναι συμμετρικό και η διαρρύθμιση των επίπλων προσεκτική. Για παράδειγμα, ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σαλόνι ενδείκνυται για την ομαλή ροή της θετικής ενέργειας. Τα λεία δάπεδα, ο καλός φωτισμός και τα χαμηλά έπιπλα, που βρίσκονται κοντά στην κύρια είσοδο, αποτελούν επίσης ευνοϊκούς παράγοντες.Τώρα, αν τα δάπεδα δεν είναι ομαλά, μπορείτε να τα καλύψετε με χαλιά ή μοκέτες. Εάν, από την άλλη, ο φωτισμός δεν είναι κατάλληλος ώστε να δημιουργείται ήρεμη ατμόσφαιρα, χρησιμοποιήστε κεριά τις ώρες που θέλετε να χαλαρώσετε. Εάν έχετε ήδη τοποθετήσει ψηλά έπιπλα κοντά στην κεντρική πόρτα του σπιτιού, απλώς αλλάξτε τους θέση. Έτσι, θα επανέλθει η τάξη στην επιβαρημένη ατμόσφαιρα. Επίσης, ευνοϊκή θεωρείται η χρήση καινούργιων επίπλων, χωρίς «απειλητικά» σχέδια. Οι καναπέδες πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε σχήμα τετραγώνου ή ορθογωνίου και να περιστοιχίζουν το τραπεζάκι του καφέ. Ένα ενυδρείο, τετράγωνο ή ορθογώνιο, αποτελεί άριστη πηγή θετικής ενέργειας. Αν μάλιστα τοποθετηθεί στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού, όπου βρίσκεται το σημείο της ευημερίας και του πλούτου, τότε ευνοεί ιδιαίτερα αυτούς τους τομείς.
  • Στο υπνοδωμάτιο το συμμετρικό σχήμα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Προτιμήστε παστέλ χρώματα για τους τοίχους και έπιπλα με στρογγυλεμένες γωνίες. Επίσης, καλό είναι να μην υπάρχουν ζωντανά φυτά και καθρέφτες στο χώρο. Αποφεύγετε να αφήνετε τα ντουλάπια ανοιχτά και, αν υπάρχει τηλεόραση, καλύτερα να τη σκεπάζετε με ένα πανί όταν κοιμάστε. Να θυμάστε ότι η τοποθέτηση αντικειμένων σε ζεύγη, όπως φωτογραφίες, κεριά, γλαστράκια, σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού ευνοούν ιδιαίτερα τον ερωτικό τομέα και τον τομέα των σχέσεων.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να κάνετε μια αλλαγή στο χώρο και τον τρόπο που ζείτε, δοκιμάστε κάποια από τα παραπάνω, αλλά, κυρίως, ξεκινήστε με θετική σκέψη.

Πηγή: Λίλιαν Του, «Η τέχνη του Φενγκ Σούι», Αθήνα 1998, Εκδόσεις «Κέδρος».


Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…