Φάβα ψητή στο φούρνο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Influence:

Νηστίσιμη και υγιεινή μπορεί να σερβιριστεί είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως ορεκτικό. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και η εκδοχή που σας προτείνουμε απαιτεί τη χρήση φούρνου και πήλινου σκεύους, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

½ κιλό φάβα

2 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα λεπτές ροδέλες

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

αρκετό νερό

πάπρικα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τη φάβα (σημ. αν βρείτε, σαντορινιά φάβα) με αρκετό νερό, ώστε να τη σκεπάζει, σε ένα πήλινο γιουβέτσι. T’ αφήνουμε να πάρουν βράση πάνω στο μάτι της κουζίνας – για να επιταχύνουμε το μαγείρεμα – και τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο.
  • Αφήνουμε τη φάβα να γίνει σιγά-σιγά, ανακατεύοντάς την πού και πού, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός (1 ώρα περίπου). Προσθέτουμε νερό, αν το χρειάζεται.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ροδίζουμε καλά τα κρεμμύδια στο λάδι.
  • Όταν η φάβα είναι έτοιμη, της προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Πριν σερβίρουμε τη φάβα ζεστή ή κρύα, την πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κόκκινο πιπέρι.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…