Φάβα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Influence:

Ένα λιτό φαγητό που κρύβει πλούσια γεύση! Για να τη σερβίρετε γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και περιχύνετε με λάδι και χυμό λεμονιού. Συνοδεύεται με χωριάτικη σαλάτα και φέτα!

Υλικά

1/2 κιλό Φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι λάδι
Χυμό τριών λεμονιών
Αλάτι – Πιπέρι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Μουσκεύετε τη φάβα σε νερό για μιάμιση ώρα.
  • Τη βάζετε να βράζει και με κουτάλα βγάζετε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
  • Όταν ο αφρός σταματήσει, προσθέτετε το κρεμμύδι και σιγοβράζετε 1 ώρα ή μέχρι να λιώσει η φάβα και να γίνει πολτός.
  • Την περνάτε από τον μύλο των λαχανικών μαζί με το κρεμμύδι και την ξαναβάζετε στη φωτιά.
  • Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και σιγοβράζετε για λίγο.
  • Την σερβίρετε σε ρηχά πιάτα και την αφήνετε να κρυώσει.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…