Γρήγορα Γυναικεία Χτενίσματα

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Χτενιστείτε μέσα σε 2 λεπτά! Θέλετε ένα look απλό και γρήγορο; Το www.flowmagazine.gr σε συνεργασία με τον Τζίμη Αθανασιάδη από το Jimmy’s Hair Style σας προτείνει εύκολες λύσεις για το καθημερινό σας χτένισμα.

Για σγουρό μαλλί

Για φυσικό σγουρό ή περμανάντ καλό είναι να έχει μια γυναίκα στο ντουλάπι της μια φυσούνα για να διευκολύνει το styling του σγουρού μαλλιού και ένα προϊόν stylingαποκλειστικά για σγουρά μαλλιά (κερί, mousse, gel). Μετά το λούσιμο απλώνετε το προϊόν στο μαλλί κατά μήκος της τρίχας. Στη συνέχεια τοποθετείτε τη φυσούνα στο πιστολάκι και με απαλές κινήσεις, «τσαλακώνετε» το μαλλί με την παλάμη από την άκρη προς τη ρίζα, ενώ ταυτόχρονα κρατάτε το πιστολάκι στο άλλο χέρι.

Για ίσιο μαλλί

Αφού έχετε λουστεί, αφήνετε το μπροστινό μέρος της «φράντζας» και το πιάνετε με ένα κλάμερ. Το υπόλοιπο μαλλί το χτενίζετε με φορά προς την κορυφή του κεφαλιού μας. Έχοντας ένα λαστιχάκι πιάνετε κοτσίδα την τούφα του μαλλιού με φορά όπως οι δείκτες του ρολογιού περιστρέφετε το μαλλί γύρω από τη βάση για να μη φαίνεται το λαστιχάκι. Διατηρείτε την τούφα αυτή με τσιμπιδάκια για να μη φαίνεται το λαστιχάκι. Με τον τρόπο αυτό έχουμε κάνει έναν απλό και συνάμα εντυπωσιακό κότσο. Το κομμάτι της φράντζας που είχατε πιάσει στην αρχή το χτενίζετε προς τη φορά που της έχει δώσει ο κομμωτής σας.

Για ένα πιο επίσημο λούκ

Αφού στεγνώσετε τα μαλλιά σας τα πιάνετε κότσο ψηλά κάνοντάς τον στριφτό και στερεώστε τον με τσιμπιδάκια. Χρησιμοποιείστε λακ για να στερεώσετε τα μαλλιά. Αν έχετε φράντζα κρατήστε τη αυστηρή προς μία πλευρά ή αφήστε την ελεύθερη στο πλάι για λιγότερη επισημότητα.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr