Ο τρόπος που μαγειρεύουμε ένα φαγητό μπορεί να αρέσει αλλά μπορεί να μην αρέσει σε όλους. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή …
Φασολάκια: Ένα αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων
Μιας και η θερμοκρασία δεν λέει να πέσει και το να μαγειρεύουμε τη δεδομένη στιγμή είναι μαρτύριο, σας έχουμε μια εύκολη, γρήγορη και ταυτόχρονα θρεπτική συνταγή που κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί.
Τα φασολάκια αποτελούν το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο, τρώγονται άνετα και κρύα και μαγειρεύονται μέσα σε 40 λεπτά. Αν αυτό λοιπόν δεν είναι μια καταπληκτική ιδέα για τον καύσωνα τότε ποιο είναι;
Υλικά:
½ κιλό φασολάκια πράσινα (τσαουλί)
1πατάτα
1 κολοκυθάκι μικρό
2/4 φλ. Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
500 γραμ. ντομάτες τριμμένες
Λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε τη συνταγή μας πλένοντας και καθαρίζοντας τα φασολάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια μας, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα κολοκύθια σε στρογγυλές όχι πολύ λεπτές φέτες και τα υπόλοιπα λαχανικά τα ψιλοκόβουμε ή τα τρίβουμε.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε το φαγητό.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ντομάτα συσκευασίας θα χρειαστεί και νερό.
Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Προσέχουμε πάντα τα υγρά του φαγητού (κόντεψε να μου καεί 3ς φορές). Μόλις
περάσουντα 40 λεπτά , προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
*Tips Γιαγιάς:
· Δεν χρειάζονται πολύ ανακάτεμα γιατί υπάρχει φόβος να τα σπάσουμε.
· Δεν τα βράζουμε πολύ ώρα γιατί θα γίνουν πάρα πολύ μαλακά
Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!