FAQ σε σχέση με το Believe In You Friends

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Σε ενδιαφέρουν και εσένα θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης; Αν ναι, τότε δεν έχεις παρά να γίνεις και συ μέλος της κοινότητας Believe In You Friends.

Στη συζήτηση που είχα με την δημιουργό του Believe In You, Εύη Ξυραφά,  σε σχετικό podcast, δόθηκαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σε σχέση με τη νέα και πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα, συνδρομητική υπηρεσία Believe In You Friends.

Τι είναι το Believe In You Friends;

«Είναι μια συνδρομητική υπηρεσία. Είναι μια καινούρια ιδέα που δημιουργήσαμε μετά από 6 χρόνια ζωής του Believe In You. Με το Believe In You διοργανώνουμε συστηματικά σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Μέχρι στιγμής έχουμε διοργανώσει σεμινάρια στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.

Πλέον κρίναμε ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να υλοποιήσουμε το όραμα του Believe In You. Και το όραμά του δεν είναι άλλο από το εξής: να δημιουργήσουμε μια κοινότητα ανθρώπων που να μοιράζονται μεταξύ τους το ενδιαφέρον τους για θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Αυτή η κοινότητα είναι το Believe In You Friends,  και γι αυτό την ονομάσαμε έτσι. Και εφόσον η επικοινωνία μεταξύ τους θα είναι κατά βάση μέσω ίντερνετ, έτσι δεν θα υπάρχουν χρονικά ή γεωγραφικά όρια. Μπορεί να είναι μέλη της κοινότητας άτομα από όλο τον κόσμο…»

FAQ σε σχέση με το Believe In You Friends

Ποιος είναι ο σκοπός του Believe In You Friends

« Σκοπός του Believe In You Friends για τα μέλη του είναι:

 • Να γνωριστούν μεταξύ τους και να επικοινωνούν τόσο διαδικτυακά, όσο και δια ζώσης
 • Να μοιράζονται μεταξύ τους γνώση, έμπνευση, ερεθίσματα, κίνητρα και δύναμη, προκειμένου να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη
 • Να έχουν αλληλοϋποστήριξη για να επιτύχουν τους στόχους τους
 • Να περνάνε καλά μεταξύ τους

Θεωρώ ότι όλοι χρειαζόμαστε  αυτή τη γνώση, η οποία λείπει από τη χώρα μας. Μας είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ιδίως τώρα που βρισκόμαστε στα χρόνια της κρίσης.»

Ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κανείς με το να γίνει μέλος του Believe In You Friends;

«Κάθε εγγεγραμμένο μέλος λαμβάνει κάθε εβδομάδα ένα newsletter με αποκλειστικό περιεχόμενο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Σε αυτό περιλαμβάνονται:

 • Ένα podcast (μισάωρη ηχογραφημένη εκπομπή για ένα θέμα απόλυτα σχετικό με αντίστοιχο σεμινάριο, π.χ. Στοχοθεσία, Διαχείριση άγχους, Επικοινωνία στα ζευγάρια)
 • Ένα άρθρο δικό μου που εμβαθύνει στο αντίστοιχο θέμα της εβδομάδας
 • Άρθρα του flowmagazine.gr που καλύπτουν πλήρως το θέμα.

Τα θέματα γενικά που θα αναλύουμε θα αφορούν κυρίως στις 10 βασικές δεξιότητες της ζωής. Για παράδειγμα τέτοια θέματα μπορεί να είναι:

 • Η θετική σκέψη
 • Η αυτοπεποίθηση
 • Η διαχείριση άγχους
 • Η διαχείριση χρόνου
 • Η επικοινωνία στα ζευγάρια κ.α.

Γενικότερα κάνουμε εκπλήξεις και δώρα στα νέα μέλη. Τα δώρα αυτά μπορεί να είναι:

 • Δωρεάν συνεδρίες coaching
 • Δωρεάν σεμινάρια και αποκλειστικές εκπτώσεις
 • Βιβλία
 • Και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να αποκαλύψουμε, γιατί όταν αποκαλύπτεις την έκπληξη, παύει να είναι έκπληξη…

Επίσης έχουμε ένα κλειστό γκρουπ στο facebook (private group) όπου επίσης θα επικοινωνούν μεταξύ τους τα μέλη και θα μοιραζόμαστε μαζί τους αποκλειστικό περιεχόμενο».

FAQ σε σχέση με το Believe In You Friends

Γιατί επιλέξατε να κάνετε podcast και όχι βίντεο;

«Είναι μια εύλογη απορία αυτή. Ωστόσο έχουμε ήδη ανεβάσει πολλά βίντεο στο youtube. Ορισμένα που έχουμε ανεβάσει αφορούν κάλυψη ολόκληρων τρίωρων σεμιναρίων, ενώ άλλα είναι μονταρισμένα και μικρότερης διάρκειας.

Το podcast είναι ένα ηχητικό αρχείο. Είναι ουσιαστικά ηχογραφημένες εκπομπές. Κατά τη γνώμη μου έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του βίντεο. Μπορεί τα podcast ακόμα να μην είναι τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα,  αλλά στο εξωτερικό είναι. Και σύντομα εκτιμώ ότι το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας.

Το podcast το «κατεβάζεις» στον υπολογιστή σου ή στο mp3 σου και το ακούς όποτε θες. Το κάνεις «δικό» σου. Μπορείς, για παράδειγμα,  να οδηγείς ή να μαγειρεύεις ή να κάνεις γυμναστική και παράλληλα να το ακούς. Με το podcast δεν αποσυντονίζεσαι όπως συμβαίνει με την παρακολούθηση ενός βίντεο. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσες ποτέ να οδηγάς και παράλληλα να βλέπεις βίντεο για ευνόητους λόγους».

Ποιο είναι το κόστος της συνδρομής του;

«Έχουμε ξεκινήσει με 6μηνες συνδρομές. Στο μέλλον θα κάνουμε και ετήσιες. Το κόστος της εξάμηνης συνδρομής είναι στα 60 ευρώ. Ωστόσο,  για το ξεκίνημα ισχύει προσφορά για τα νέα μέλη: όσοι θα γραφτούν μέχρι το τέλος του έτους, το κόστος είναι στα 30 ευρώ, δηλαδή έχουν 50% έκπτωση».

Τι άλλο προσφέρει αυτή η 6μηνη συνδρομή στα μέλη της;

«Θα είναι ένας δομημένος τρόπος για να καλύπτουν στοχευμένα τις ανάγκες τους. Πιο συγκεκριμένα, όπως κάνουμε και σε όλα τα σεμινάρια του Believe In You που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το feedback του κόσμου που τα παρακολούθησε, έτσι θα κάνουμε και στο Believe In You Friends.

Εάν π.χ. κάποιο μέλος εκφράσει ένα οποιοδήποτε ερώτημα σε σχέση με κάποιο θέμα, εμείς μπορούμε να κάνουμε ή ένα νέο podcast ή ένα νέο άρθρο ή νέο σεμινάριο για να το απαντήσουμε. Ο στόχος είναι να χτίσουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία με τα μέλη για να καλύπτουμε ευρύτερα και σε βάθος τις ανάγκες τους.

 

Στο podcast που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε τη συζήτηση που είχα με τη δημιουργό του Believe In You κα. Εύη Ξυραφά σχετικά με το Believe in You Friends.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Κλείνοντας

Εάν θέλετε να γίνετε μέλη της Κοινότητας του Believe In You Friends, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ και να εγγραφείτε.

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών…