Φακές

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΦακέςΑπό μικρά παιδιά θυμόμαστε τη μαμά μας να φτιάχνει σχεδόν κάθε εβδομάδα φακές. Ήρθε η ώρα να τις φτιάξουμε μόνοι μας. Προσθέστε τα παρακάτω υλικά στην κατσαρόλα και σίγουρα θα τα καταφέρετε!

Υλικά

3 φλ. φακές

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 καρότα σε ροδέλες

2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο

4 κλωνάρια σέλινο

1 κονσέρβα ντομάτα

2 κ. σ. πολτός ντομάτας

4 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνη

1 φλ. λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αφήνετε τις φακές όλο το βράδυ μέσα σε κατσαρόλα με νερό.
  • Την επόμενη μέρα πετάτε το νερό και τις πλένετε κάτω από τη βρύση.
  • Βάζετε στην κατσαρόλα λίγο λάδι μέχρι να σοτάρετε το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε τις φακές και τα λαχανικά.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα με 6 φλ. νερό.
  • Καπακώνετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό στη φωτιά για 30’ έως να χυλώσει.
  • Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνετε.
  • Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε μέχρι να κρυώσουν.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…