Έξι σημάδια ότι έχεις πετύχει ακόμα κι αν δεν το βλέπεις

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Μερικές φορές είμαστε τόσο προσηλωμένοι σε όσα δεν έχουμε πετύχει και έτσι δεν δίνουμε βάση σε όσα μπορεί να έχουμε καταφέρει. Όλοι νιώθουμε αποτυχημένοι σε κάποιες φάσεις της ζωής μας. Και φυσικά πρόκειται για ένα φυσιολογικό συναίσθημα. Αλλά τις περισσότερες φορές συνηθίζουμε να αγνοούμε τα μικρά εκείνα πραγματάκια που πραγματικά έχουν αξία και έχουν σημασία.

Διατηρείς την αισιοδοξία σου

Η αισιοδοξία είναι απαραίτητη για μία ευτυχισμένη ζωή. Αν σπαταλάς την ενέργειά σου σε όλα όσα πήγαν στραβά, γίνεσαι απαισιόδοξος και πικρόχολος. Και όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως αποτυγχάνεις – ανεξάρτητα με το τι έχεις καταφέρει στη ζωή σου. Η αληθινή επιτυχία έχει να κάνει με το να διατηρείς την θετική σου διάθεση και να μπορείς να μετατρέψεις οτιδήποτε αρνητικό, σε θετικό.

Οι σχέσεις σου δεν έχουν τόσο δράμα όσο παλαιότερα

Όσο μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε. Οπότε αν παλαιότερα ζούσες δραματικές καταστάσεις στις σχέσεις σου και τώρα όχι, ετοιμάσου να χαρείς. Αυτό σημαίνει ωριμότητα.

Αφήνεις τα πράγματα που δε σε κάνουν να νοιώθεις καλά

Μπορεί να ακούγεται ναρκισσιστική δήλωση αλλά δεν είναι. Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι επιτυχία. Μεγαλώνοντας πρέπει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να λες όχι σε καθετί που δε σε κάνει ευτυχισμένη.

Αναζητάς βοήθεια όποτε την χρειάζεσαι

Όταν ζητάς την βοήθεια των γύρω σου, αποδεικνύεις ότι είσαι συναισθηματικά ώριμος, γιατί ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Δεν φοβάσαι οι γύρω σου να ανακαλύψουν ότι αντιμετωπίζεις δυσκολίες σε αυτό που κάνεις και ξέρεις ότι η επιτυχία είναι συλλογική προσπάθεια.

Δεν δίνεις σημασία στη γνώμη των άλλων

Ξέρεις πολύ καλά την αξία σου και δεν χρειάζεται να αποδεικνύεις διαρκώς ότι αξίζεις. Γι’ αυτό και δεν ανησυχείς για το τι θα σκεφτούν οι γύρω σου. Όταν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνάμεις σου, όταν μένεις πιστός στις αξίες σου, δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Ξέρεις πολύ καλά ότι η γνώμη των γύρω σου, είναι κυριολεκτικά η γνώμη τους. Δεν σε αγγίζει γιατί δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είσαι.

Ξέρεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα

Υπάρχουν πράγματα πέρα από τις δυνάμεις σου, για τα οποία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν σπαταλάς την ενέργειά σου σε ό,τι δεν μπορείς να αλλάξεις, αλλά σε ό,τι μπορεί να σε κάνει καλύτερο. Ξέρεις να προχωράς μπροστά, να μελετάς προσεκτικά τις επιλογές σου και να βάζεις στόχους. Η ικανότητά σου να αλλάζεις όσα σε κρατάνε πίσω, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες της επιτυχίας.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.