Ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε για τα μουσεία τους

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Τα ταξίδια δημιουργούν ευχάριστες αναμνήσεις οι οποίες αποτυπώνονται στις μνήμες μας. Ας κάνουμε λοιπόν και εμείς ένα ταξίδι σε μερικές από τις Ευρωπαϊκές πόλεις με τα πιο εντυπωσιακά μουσεία στον κόσμο.

Ο ανθρώπινος πολιτισμός μέσα από 3.000 χρόνια εξέλιξης έχει αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όμως τα κομμάτια του παρελθόντος μας υπάρχουν και διασώζονται ακόμα ώστε να αποτελούν ένα μεγάλο ενθύμιο της πορείας της ανθρωπότητας. Τα κειμήλια αυτά διασώζονται και φυλάσσονται στα μουσεία. Ας κάνουμε λοιπόν ένα ταξίδι στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μουσεία σε μερικά από τα οποία διασώζονται κομμάτια ενός από τους πιο ένδοξους και λαμπρούς πολιτισμούς όλων των εποχών, του ελληνικού.

Ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε για τα μουσεία τους

Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

Το μουσείο του Λούβρου αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς ολόκληρου του κόσμου. Είναι ένα από τα μια μεγάλα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο περιλαμβάνοντας κειμήλια από το μεγαλύτερο αριθμό των πολιτισμών που πάτησαν το πόδι τους στην γηραιά ήπειρο. Περιέχει εκθέματα μεσοποτάμιων λαών, αιγυπτιακά εκθέματα καθώς και εκθέματα του ελληνικού πολιτισμού μερικά από τα οποία είναι η νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου. Περιέχει επίσης εκθέματα ισλαμικής  και νεότερης τέχνης.

Ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε για τα μουσεία τους

Μουσείο Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη

Μπορεί αυτήν την στιγμή ένα ταξίδι στην Ρωσία να μην είναι εφικτό όμως το μουσείο Ερμιτάζ αποτελεί σίγουρα ένα από τα μεγάλα και παλαιά μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ξεκίνησε ως η προσωπική συλλογή της βασίλισσας Αικατερίνης της Ρωσίας και συνεχίστηκε και μετά το θάνατο της. Αναφερόμαστε σε μια τεράστιο συλλογή τέχνης με χιλιάδες πίνακες αγάλματα αι γλυπτά η οποία για να την δει κάποιος ολόκληρη χρειάζεται αρκετές μέρες. Σε αυτό το μουσείο βρίσκονται έργα μερικών από τους μεγαλύτερους ζωγράφους και γλύπτες όλων των εποχών όπως ο Leonardo Da Vinci, Rodin, Picasso ,Mone και πάρα πολλοί άλλοι.

Ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε για τα μουσεία τους

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Το Βρετανικό μουσείο στο Λονδίνο ίσως να είναι και ένα από τα πιο γνώριμα μουσεία για τον ελληνισμό σε ολόκληρο τον κόσμο μια και εκεί εκτίθενται οι περίφημες καρυάτιδες που κοσμούσαν την Ακρόπολη του Παρθενώνα και εκλάπησαν κατά την Τουρκική κατοχή από τον λόρδο Έλγιν. Εκτός όμως από τα δικά μας εκθέματα υπάρχουν και εκθέματα κυριολεκτικά από κάθε πλευρά του πλανήτη μια και την περίοδο που ιδρύθηκε (την περίοδο της περίφημης Βρετανικής αυτοκρατορίας) οι αγγλικές αποικίες βρίσκονταν απλωμένες σε κάθε γωνία του κόσμου. Μάλιστα σύμφωνα με έναν ρητό της εποχής στην Βρετανία της εποχής ο ήλιος δεν έδυε ποτέ.

Ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε για τα μουσεία τους

Μουσείο του Βατικανού, Ρώμη

Εβρισκόμενο ακριβώς στο κέντρο της μεγάλης πόλης το μουσείο του Βατικανού αποτελεί βασικά ένα συνονθύλευμα μικρότερων μουσείων. Συγκεκριμένα 25 τα οποία είναι γνωστά για την περίτεχνη αρχιτεκτονική τους, τα εκθέματα αναγεννησιακής τέχνης και αρχιτεκτονικής καθώς και της επιστήμης της εποχής του 15ου αιώνα.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.