Εκδηλώσεις για το περιβάλλον στο πάρκο Τρίτση

Συντάκτης: Flowmagazine

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, οργανώνονται στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον (Σ. Μουστακλή 23) εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με θέμα τη φύση, και την οικολογία. Έχουν διοργανωθεί για το κοινό μια σειρά από δραστηριότητες και παραστάσεις και όλοι μας περιμένουν για να γιορτάσουμε μαζί την απλότητα που πρέπει να υιοθετήσουμε στην καθημερινή συμπεριφορά μας προς την Γη!

Το Πανηγύρι της Γης

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ σε συνεργασία με την οργάνωση ΓΗ διοργανώνει το «Πανηγύρι της Γης», μια διήμερη γιορτή για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης είναι η προώθηση των βιολογικών προϊόντωνκαι η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την προστασία του με οικολογικούς τρόπους. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτήμα Βασιλίσσης και στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης», στις 4 & 5 Ιουνίου 2011 από τις 10.30 έως τις 20.00.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις:

Σάββατο 4/6

  • 16.00 – 20.00: Οικοπαιχνίδια
  • 18.00: Ομιλία & συζήτηση: “Αειφόρος Ανάπτυξη”

Κυριακή 5/6

  • 12.00: Ομιλία & συζήτηση: “Καταναλώνοντας Βιολογικά”
  • 16.00 – 20.00 Οικοπαιχνίδια
  • 17.30: “Ο Καραγκιόζης Βιοκαλλιεργητής
  • 21.00: Συναυλία με μπάντα βιοκαλλιεργητών

Άλλες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της γιορτής θα γίνουν και κάποιες άλλες εκδηλώσεις στο πάρκο στις 5 Ιουνίου, όπως εκθέσεις, θεατρική παράσταση και εκπαιδευτικές επισκέψεις. Πιο αναλυτικά:

9:00-14:00: 100 πάρκα και χώροι πολιτισμού

Το Σώμα Ελλήνων προσκόπων σε συνεργασία με τον Οργανισμός διοίκησης και διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, θα αναλάβουν τον καθαρισμός και αποψίλωση του πάρκου Τρίτση στη θέση Πύργος Βασιλίσσης.

9:00 : Αντιγόνη

Το πολιτιστικό κέντρο του δήμου Ιλίου οργανώνει θεατρική παράσταση του Χριστοδούλου με τίτλο Αντιγόνη.

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα 200 ατόμων (ενήλικες, παιδιά), η οποία θα ενημερωθεί για το πάρκο και θα περιηγηθεί στη διαδρομή τη λίμνης από την ελληνική ορνιθολογική εταιρεία.

11:00-14:00 και 18:00-21:00 :Έκθεση των έργων του 14ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού

Στην αίθουσα «Παλιό Οινοποιείο» θα εκτεθούν τα έργα των παιδιών, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του 14ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ξύλινης τεχνητής φωλιάς για πουλιά.

18:00-21:00 : Έκθεση ζωγραφικής

Στην αίθουσα πλησίον Γυμναστηρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Λιόση με θέμα «Το τραγούδι της Άνοιξης (πουλιά)»

Για περισσότερες πληροφορίες: www.parkotritsi.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…