Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων “Οικολογία & Υγιεινή Ζωή”

Συντάκτης: Flowmagazine

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων «Οικολογία & Υγιεινή Ζωή»Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει» (www.kidsinaction.gr) με έδρα τη Θεσσαλονίκη διοργανώνει την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων με τίτλο «Οικολογία & Υγιεινή Ζωή».

Η συνάντηση πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 12 Μαρτίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, στο Όρος Βέρμιο και θα φιλοξενηθούν για 10 ημέρες 72 νέοι και νέες από 12 χώρες της Ευρώπης (Πολωνία, Λετονία, Εσθονία, Αγγλία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ρουμανία, Ελλάδα). Στόχος της συνάντησης είναι οι νέοι συμμετέχοντες, μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που στηρίζεται σε ομαδικές βιωματικές δραστηριότητες και στην μη τυπική μάθηση, να αναπτύξουν νέες στάσεις και δεξιότητες που σχετίζονται με την οικολογία και την υγιεινή ζωή αλλά και με τη συνεργατικότητα, την αλληλεγγύη και την ομαδικότητα.

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων «Οικολογία & Υγιεινή Ζωή»Οι νέοι θα συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια, θα εκπαιδευτούν και θα πειραματιστούν με τη γλυπτική στον πάγο, την τέχνη της γης (Land Art), τη φωτογραφία, την επιβίωση στο βουνό, τη μουσική, την τέχνη του Performance και του Upcycling, θα συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως σκι, πεζοπορία, αναρρίχηση, θα προβληματιστούν και θα ανταλλάξουν εμπειρίες και χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την οικολογία στην καθημερινή μας ζωή και την υγιεινή ζωή.

Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων «Οικολογία & Υγιεινή Ζωή» θέτει στο επίκεντρο την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με την τοπική κοινωνία και τους νέους της ευρύτερης περιοχής. Η συνάντηση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τους ευρωπαίους συμμετέχοντες και για τη νεολαία της περιοχής, να συνδιαλαγούν, να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν προσωπικές εμπειρίες σχετικά με τη ζωή των νέων και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζει η νεολαία στη σύγχρονη Ευρώπη. Παράλληλα, οι 72 νέοι συμμετέχοντες της συνάντησης θα ζήσουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου για 10 ημέρες και θα γνωρίσουν τα μυστικά, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου.

Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων «Οικολογία & Υγιεινή Ζωή» συμβάλλει θετικά στην εξωστρέφεια της τοπικής κοινωνίας και κυρίως της Νεολαίας, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντική ευκαιρία να ταξιδέψουν οι ομορφιές του τόπου σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…