Ευρωπαϊκές πόλεις με πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αξίζουν το ενδιαφέρον σου

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Αν ψάχνεις τον επόμενο προορισμό με συνδυασμό  ιστορίας, παράδοσης, τέχνης και μοντέρνου τρόπου ζωής, τότε μάρκαρε τις παρακάτω πόλεις!

Στην Γηραιά Ήπειρο αναπτύχθηκαν μερικοί από τους πιο παλιούς πολιτισμούς της γης, όπως  ο ελληνικός και ο ρωμαϊκός. Εδώ έλαβαν χώρα σπουδαία γεγονότα που πυροδότησαν την άνθηση των τεχνών, όπως η Ιταλική Αναγέννηση.

Ιστορία  και τέχνη: ένας ακαταμάχητος συνδυασμός

Ευρωπαϊκές πόλεις με πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αξίζουν το ενδιαφέρον σου

Ρώμη

Δεν λέγεται τυχαία «Αιώνια Πόλη». «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», που σύμφωνα με το θρύλο ιδρύθηκε από τον Ρώμο και τον Ρωμύλο, που μεγάλωσαν από μια λύκαινα. Στο κέντρο της βρίσκεται το Βατικανό το οποίο και αποτελεί έδρα της παπικής εκκλησίας, ενώ την κοσμούν ρωμαϊκά μνημεία όπως το Κολοσσαίο που γίνονταν μονομαχίες, η αρχαία αγορά της, το Πάνθεον  και το ρωμαϊκό φόρουμ.

Ευρωπαϊκές πόλεις με πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αξίζουν το ενδιαφέρον σου

Βιέννη

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας έχει τις ρίζες της στο 500 π.Χ,  αλλά ουσιαστικά γνώρισε μεγάλη ακμή από την περίοδο του Καρλομάγνου και έπειτα. Ιδιαίτερα οι Αψβούργοι την κατέστησαν   ένα σημαντικό πνευματικό κέντρο. Κατά την συγκεκριμένη περίοδο συστάθηκε και ο «κύκλος της Βιέννης», ο οποίος αποτελείτο από μεγάλες και επιφανείς προσωπικότητες. Ιδιαίτερα γνωστές προσωπικότητες θεωρούσαν την Βιέννη σπίτι τους, όπως  ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ο Αμαντέους Μότσαρτ, ο Γιόχαν Στράους και ο Σαλιέρι, οι οποίοι υπήρξαν και βασιλικοί μουσικοί. Εκεί έζησε και ο πρώτος ψυχαναλυτής της ιστορίας, ο Σίγκμουντ Φρόιντ. Την ιστορία της Βιέννης συνοδεύουν εντυπωσιακά κάστρα και εκκλησίες, όπως  το Κάστρο Μπελβεντέρε, το Σενμπρούν και το Χόφμπουργκ τα οποία προσφέρουν εξαιρετικές εικόνες για τον επισκέπτη.

Ευρωπαϊκές πόλεις με πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αξίζουν το ενδιαφέρον σου

Κωνσταντινούπολη

Η πρωτεύουσα του Βυζαντινού κράτους ιδρύθηκε το 667 π.χ  από Μεγαρείς αποίκους. Ο μέγας Κωνσταντίνος μετέφερε την πρωτεύουσα από την Ρώμη στο Βυζάντιο το 330 μ.Χ. Εκεί δεσπόζουν ακόμα και σήμερα τα σημαντικότερα ίχνη του Βυζαντίου. Η Αγία Σοφία, η Πύργος του Γαλατά, ο Κεράτιος κόλπος και η Προποντίδα , το φρούριο της Ρούμελης που σώζεται ακόμα από τα βυζαντινά χρόνια. Η Κωνσταντινούπολη επίσης βρίσκεται κοντά στην περιοχή που φημολογείται ότι ήταν κτισμένη η μυθική Τροία. Ακόμη η πόλη διαθέτει πολλά μουσεία   για την τουρκική τέχνη. Διαζώσονται ακόμη αρκετά  βυζαντινά εκθέματα (όσα επιβίωσαν από την άλωση του 1453).

Ευρωπαϊκές πόλεις με πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αξίζουν το ενδιαφέρον σου

Παρίσι  

Η θαυμαστή πόλη του φωτός και της μόδας δεν έχει μόνο ρομαντικές εικόνες να αναδείξει αλλά και έντονη ιστορία.  Στο Παρίσι έγινε ίσως και η πιο σημαντική ιστορική αλλαγή στην ιστορία της σύγχρονης ανθρωπότητας. Ο λόγος για την Γαλλική Επανάσταση η οποία ξεκίνησε με την κατάληψη της Βαστίλης, που ήταν γαλλική  φυλακή, της οποίας τα απομεινάρια υπάρχουν  ακόμα και σήμερα.   Σημαντικά μνημεία του  Παρισιού είναι επίσης η Παναγία των Παρισίων, το Πάνθεον, η Αψίδα του Θριάμβου, ενώ κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα θα συναντήσετε τον Πύργο του Άιφελ, φτιαγμένο το 1889,  και επίσης το περίφημο Μουσείο του Λούβρου το οποίο περιέχει ιστορικά εκθέματα από όλους τους μεγάλους πολιτισμούς που πέρασαν από τη  γη.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.