Εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα σημάδια κούρασης στα μάτια

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Τα μάτια μας είναι εκείνο το χαρακτηριστικό του προσώπου μας όπου καθρεπτίζονται τα συναισθήματά μας, η κούραση, ακόμα και η ίδια μας η υγεία πολλές φορές. Συχνά, ο εξαντλητικός τρόπος ζωής, το στρες, οι πολλές ώρες απέναντι από την οθόνη του υπολογιστή σε συνδυασμό με τις λίγες ώρες ύπνου, επιβαρύνουν σημαντικά τα μάτια μας και ειδικότερα την περιοχή γύρω από αυτά. Το βλέμμα μας φαίνεται πεσμένο, θαμπό και οι μαύροι κύκλοι αρχίζουν σιγά-σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους. Μερικές συμβουλές είναι χρήσιμες, για να αποκτήσουμε εκείνο το φωτεινό και ξεκούραστο πρόσωπο που ακτινοβολεί ακόμα και μετά από ώρες.

Ύπνος

Απαραίτητες θεωρούνται 7-8 ώρες ύπνου κάθε μέρα. Η διαφορά μετά από λίγο καιρό είναι αισθητή τόσο στα μάτια, όσο και σε όλη την επιδερμίδα του προσώπου σας!

Τσάι

Ένα άλλο τρικ είναι τα παγάκια από τσάι. Στην κατάψυξη, βάζουμε λίγο τσάι και φτιάχνουμε παγάκια. Μετά τα τοποθετούμε σε σακουλάκια και τα βάζουμε στο εξωτερικό των ματιών για μερικά λεπτά. Το παγωμένο τσαι προκαλεί αποσυμφόρηση και εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους. Πολλές κυρίες μάλιστα της showbiz ακολουθούνε αυτή τη συνταγή.

Κρύο νερό

Πλένουμε το πρόσωπό μας με κρύο νερό δύο με τρεις φορές την ημέρα για να δούμε τη διαφορά. Σε αντίθεση το ζεστό νερό βγάζει στην επιφάνεια τα αγγεία του δέρματος και οι κύκλοι γίνονται πιο εμφανείς.

Διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή είναι από τους βασικότερους παράγοντες για λαμπερή επιδερμίδα. Η έλλειψη βιταμινών, αντανακλάται στο πρόσωπό σας το οποίο φαίνεται κουρασμένο, χωρίς λάμψη και ελαστικότητα, γεγονός που τονίζει τις λεπτές ρυτίδες και γραμμές. Για αυτό και προτείνουμε το διατροφολόγιό σας να είναι πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά που είναι εμπλουτισμένα με πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Επιπλέον, απαραίτητη θεωρείται και η ενυδάτωση του οργανισμού με δέκα ποτήρια νερού καθημερινά.

Περιποίηση

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια μας επειδή είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη, είναι απαραίτητη η συστηματική φροντίδα της. Σας συμβουλεύουμε να τοποθετείτε καθημερινά την κρέμα ματιών και αν τα σημάδια κούρασης δεν υποχωρούν, χρησιμοποιείστε ένα πιο εξειδικευμένο προϊόν, όπως είναι ο ορός ενυδάτωσης ο οποίος θα ενυδατώσει σε βάθος την ταλαιπωρημένη περιοχή.

Μακιγιάζ (οχι βαρυ βάψιμο -λευκό μολύβι- κονσίλερ)

Πολλές φορές, οι γυναίκες στην προσπάθειά μας να κρύψουμε ατέλειες κάνουμε ένα βαρύ μακιγιάζ, με αποτέλεσμα να τονίζουμε περισσότερο τα προβληματικά σημεία στα μάτια. Bαρύ μακιγιάζ λοιπόν στην περιοχή των ματιών, καλό είναι να αποφεύγεται. Αντί αυτού, μπορείτε να φωτίσετε το βλέμμα σας με ένα με ένα λευκό μολύβι ματιών στην εσωτερικη γραμμή των ματιών.

Concealer

Για να μην φαίνονται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, προτείνουμε το concealer, σε μικρή όμως ποσότητα για τους λόγους που προαναφέραμε. Θα το απλώσετε απαλά και ταμποναριστά. Η απόχρωση του concealer πρέπει να είναι λίγο πιο ανοιχτή από την απόχρωση του δέρματος ώστε να φωτιστεί το βλέμμα. Σε αντίθεση η πούδρα τονίζει τις ρυτίδες και τις σακούλες κάτω από τα μάτια και καλό είναι να αποφεύγεται.

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Influence:

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…