Εύκολο κέικ καρύδας

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Ένα πολύ απλό και νόστιμο γλυκό που φέρνει στο τραπέζι μας μια τροπική ατμόσφαιρα. Η προετοιμασία του είναι τόσο εύκολη που αποκλείεται να κάνετε λάθος…

Υλικά

4 αυγά

225γρ (1 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη

100γρ ανάλατο βούτυρο, να έχει μαλακώσει

100γρ αμύγδαλα

1 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα

2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

125ml (1/2 φλιτζανιού) χυμό λεμονιού

125ml (1/2 φλιτζανιού) χυμό πορτοκαλιού

250ml (1 φλιτζάνι) γάλα καρύδας

1/2 φλιτζάνι αλεύρι, κοσκινισμένο

Ελαφριά κρέμα σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
  • Τοποθετήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αμύγδαλα, την καρύδα, το λεμόνι και το πορτοκάλι (φλούδα και χυμό), το γάλα καρύδας και το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Βάλτε το μίγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 28 εκατοστών.
  • Ψήστε για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Αφήστε το να κρυώσει και έπειτα βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε με λίγη σαντιγί.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.