Εύκολη και γρήγορη συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο
Το γλυκόξινο κοτόπουλο μας παραπέμπει απευθείας σε κινέζικη ή γενικά ασιατική κουζίνα. Παρ’ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, αρχίζει να μπαίνει στην κουλτούρα και της ελληνικής κουζίνας. Λογικό είναι αν σκεφτείτε ότι θα έχετε έτοιμο ένα νοστιμότατο, υγιεινό γεύμα σε 25 μόλις λεπτά. Είναι να το σκέφτεστε;
Τι θα χρειαστούμε:
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο (στήθος), κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
3 κομμάτια σέλινο, κομμένο σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές, σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι πολτοποιημένο ανανά που έχει τα υγρά του
1/3 φλυτζάνι μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής:
1. Αναμείξτε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και μαύρο πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο.
2. Βουτήξτε το κοτόπουλο που είναι κομμένο σε κύβους στο μείγμα αλευριού.
3. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
4. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κοτόπουλο σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει στο κέντρο του τηγανιού και να καθαρίσει απο τα υγρά του για 8-10 λεπτά. Στο τέλος βγάλτε το και αφήστε στην άκρη να ”ξεκουραστεί”.
5. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
6. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το σέλινο, την πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι στο τηγάνι με το λάδι για περίπου 5 λεπτά.
7. Ξανατοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
8. Ανακατεύουμε τον πολτό ντομάτας (διαλυμένο με λίγο ζεστό νερό), το χυμό λεμονιού, τον ανανά και τη μαύρη ζάχαρη σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπου αφήνουμε να πάρει βράση.
9. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στην σάλτσα για περίπου 3 έως 5 λεπτά.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Έτοιμο: σε 25 λεπτά