Εύκολες λύσεις για Πασχαλινή Διακόσμηση

Συντάκτης: Νάνσυ Ζαρκογιάννη

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και είναι γεγονός πως μετά από τον δύσκολο χειμώνα που περάσαμε ο ερχομός του Πάσχα χαρίζει σε όλους μια ανάσα ανανέωσης και ελπίδας! Για να μπείτε άμεσα σε mood και να ανεβάσετε διάθεση, ξέρουμε με τι θα ξεκινήσετε: με την Πασχαλινή διακόσμηση!

Η Πασχαλινή διακόσμηση πρέπει να είναι εύκολη και διασκεδαστική για όλους και όχι μια περίπλοκη δουλειά. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις πιο απλές αλλά εντυπωσιακές ιδέες που θα δώσουν άμεσα μια ξεχωριστή πινελιά στο σπίτι σας!

Χαρούμενα χρώματα, φρέσκα ανοιξιάτικα λουλούδια, και χαριτωμένες Πασχαλινές χειροτεχνίες είναι μερικές από τις προτάσεις μας για το φετινό Πάσχα και όλες φιλικές για τα παιδιά!

Κρατήστε σημειώσεις!

Πετσέτα λαγουδάκι

Σιδερώστε καλά την πετσέτα φαγητού που θα χρησιμοποιήσετε για το Πασχαλινό σας τραπέζι. Διπλώστε τη σε τετράγωνο και στη συνέχεια στη μέση διαγώνια για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Ξεκινήστε από την κορυφή του τριγώνου και τυλίξτε την πετσέτα. Τοποθετήστε ένα πασχαλινό αυγό ακριβώς στο κέντρο του ρολού που σχηματίστηκε έτσι ώστε η πετσέτα να είναι γύρω από το αυγό. Ενώστε τις άκρες και δέστε με μια κορδέλα για να δημιουργήσετε τα αυτάκια του λαγού. 

Όσα λαγουδάκια φτιάξετε τόσα χαμόγελα θα λάβετε!

Εύκολες λύσεις για Πασχαλινή Διακόσμηση

Πασχαλινό Δέντρο

Δεν χρειάζεται να έχουμε Χριστούγεννα για να στολίσουμε ένα δέντρο, μπορούμε να το κάνουμε και το Πάσχα!

Κόψτε μερικά σταθερά κλαδιά από δέντρα και τοποθετήστε τα σε ένα βαρύ ανθεκτικό βάζο. Αγοράστε διακοσμητικά Πασχαλινά αυγουλάκια στα χρώματα που σας αρέσουν. Τυλίξτε μια κορδέλα γύρω από το αυγό και στερεώστε με ζεστή κόλλα στην κορυφή και στον πάτο αφήνοντας “ουρές” τις οποίες θα δέσετε για να σχηματίσετε ένα θηλύκι για το κρέμασμα. Μόλις στεγνώσει η κόλλα, δέστε τις ουρές της κορδέλας με ένα όμορφο φιογκάκι στα κλαδιά και κόψτε την περίσσεια. Εναλλακτικά, σίγουρα θα βρείτε στην αγορά διακοσμητικά αβγά-στολίδια, έτοιμα για κρέμασμα.

Εύκολες λύσεις για Πασχαλινή Διακόσμηση

Πολύχρωμα Κηροπήγια

Δεν πετάμε τίποτα! Μετατρέψτε τα τσόφλια από τα αυγά σε πανέμορφα, πολύχρωμα κηροπήγια! Κρατήστε τσόφλια και βάψτε τα στα χρώματα που σας αρέσουν! Τοποθετήστε τα σε μια αβγοθήκη και βάλτε μέσα στο καθένα από ένα κεράκι ρεσό! Μόλις αποκτήσατε το πιο φωτεινό και πολύχρωμο πασχαλινό τραπέζι!

Εύκολες λύσεις για Πασχαλινή Διακόσμηση

PRO TIP!

Αν σας σπάσει κάποιο αβγό στο βράσιμο, χρησιμοποιήστε και πάλι τα χρωματιστά σας τσόφλια! Κολλήστε τα σαν ψηφιδωτό στο σημείο που φαίνεται το σπάσιμο και θα γίνει το σπασμένο σας αβγό το πιο ξεχωριστό από όλα στο καλάθι!

Εύκολες λύσεις για Πασχαλινή Διακόσμηση

Πασχαλινά αυγά Λαγουδάκια

Για να κάνετε αυγά-λαγουδάκια, κόψτε ένα κομμάτι συρματάκι χειροτεχνίας στο χρώμα που επιθυμείτε και διπλώστε το στο μισό, δύο φορές, για να δημιουργήσετε το γράμμα “Μ”. Στη συνέχεια, στρίψτε τα δύο άκρα από το συρματάκι για να ενωθούν και να γινούν σαν αυτιά. Με κόλλα χειροτεχνίας, κολλήστε τα αυτιά σε ένα pom-pom στο ίδιο χρώμα για να ολοκληρώσετε το κεφάλι του λαγού. Κολλήστε το pom-pom στην κορυφή ενός αυγού και αφήστε το να στεγνώσει. Προσθέστε ένα μικρό παπιγιόν με κορδέλα. 

Έτοιμο και μοναδικό!

Εύκολες λύσεις για Πασχαλινή Διακόσμηση

Στεφάνι λουλουδιών

Ειδικά φέτος που το Πάσχα και η Πρωτομαγιά είναι μαζί, ένα στεφάνι λουλουδιών είναι must για την διακόσμηση του σπιτιού.

Τοποθετήστε το στην πόρτα εισόδου χαρίζοντας το πιο χαρούμενο καλωσόρισμα στους αγαπημένους σας ή στολίστε το στο κέντρο του Πασχαλινού τραπεζιού.

Είτε το φτιάξετε μόνοι σας είτε αγοράσετε κάποιο έτοιμο οι επιλογές είναι πολλές. Διαλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας μοναδικό στυλ και θα δώσει την πιο φρέσκια πινελιά στην Πασχαλινή σας διακόσμηση!

Εύκολες λύσεις για Πασχαλινή Διακόσμηση

Βάλτε χρώμα, παίξτε με τα υλικά και απολαύστε την διαδικασία μαζί με την οικογένειά σας! Ό,τι και να επιλέξετε για τον δικό σας χώρο σίγουρα θα κάνει τις ημέρες αυτές λίγο πιο χρωματιστές και ελπιδοφόρες!

Συντάκτης: Νάνσυ Ζαρκογιάννη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.