Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σπετσών

Συντάκτης: Πάνος Κλάρος

Η χώρα μας αν και μαστίζεται από την κρίση έχει ενεργοποιήσει τους συμπατριώτες μας και τους έχει οδηγήσει στον εθελοντισμό. Η προσφορά είναι μεγάλη και μας γεμίζει με υπερηφάνεια και αισιοδοξία.

Εθελοντισμός, η ύψιστη προσφορά ενός ανθρώπου τόσο στην πατρίδα του, όσο και στον συνάνθρωπο. Ο εθελοντής πυροσβέστης είναι ο άνθρωπος που με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής προσφέρει εθελοντικά ώστε να σωθεί κάθε σπιθαμή δάσους ή ανθρώπινης ζωής.

Αυτές τις μέρες στις Σπέτσες σύμφωνα με τον Περιφερειακό διοικητή νοτίου Ελλάδος του πυροσβεστικού σώματος Ταξίαρχο κύριο Άγγελο Τριπολιτσιώτη, έγιναv τα εγκαίνια του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Σπετσών. Για την λειτουργία του Κλιμακίου, παραχωρήθηκε ο χώρος στον οποίο παλαιότερα στεγαζόταν η Κοργιαλένειος και Αναργύρειος Σχολή Σπετσών, ενώ στελεχώνεται από 25 εθελοντές πυροσβέστες. Η εθελοντική αυτή δύναμη θα συνδράμει και θα ενισχύσει το πυροσβεστικό σώμα και κυρίως της μονάδες που ανήκουν στον Ναύπλιο.

Εθελοντές πυροσβέστες, είναι οι άνδρες και οι γυναίκες που πλαισιώνουν τα πυροσβεστικά κλιμάκια προσφέροντας άμισθή τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα. Συνήθως αφιερώνουν τον ελεύθερό τους χρόνο προς όφελος των συμπολιτών τους.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής πυροσβέστης πρέπει πρώτα από όλα να έχει κλείσει τα 18 χρόνια και να είναι ηλικίας έως 55 ετών. Επίσης θα πρέπει να είναι υγιής ψυχικά και σωματικά και να έχει αγάπη για τον εθελοντισμό. Οι αιτήσεις ξεκινούν κάθε 1η Ιουλίου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και το σχολείο που διαρκεί 3 μήνες ξεκινά από 1η Νοεμβρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Αξίζει να γίνουμε όλοι εθελοντές πυροσβέστες. Το παράδειγμα του κλιμακίου των Σπετσών και των άλλων κλιμακίων της υπόλοιπης Ελλάδος είναι ευχής έργον να το ακολουθήσουν σαν παράδειγμα και άλλες περιοχές με απώτερο σκοπό την αποτροπή πυρκαγιών και την διάσωση ζωών.

Συντάκτης: Πάνος Κλάρος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.