Εθελοντικές ενέργειες δίπλα σου!

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου

Αισθάνεστε ότι έχετε τη διάθεση να διαθέσετε το χρόνο σας για να προσθέσετε ένα λιθαράκι σε αυτή τη Γη;

Adopt a beach 

Μια τεράστια ευκαιρία μας δίνει το πρόγραμμα Adopt a beach της WWF. Μπορούμε να υιοθετήσουμε μια παραλία και να την καθαρίζουμε τέσσερις φορές τον χρόνο. Η ιδέα πίσω από αυτό, δεν είναι μόνο να διατηρήσουμε ένα μέρος του περιβάλλοντός μας καθαρό, αλλά μετά την συγκομιδή έρχεται η καταμέτρηση. 

Με την καταμέτρηση, κατηγοριοποιούνται τα απορρίμματα που έχουν συλλεχθεί προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τι προκαλεί την μόλυνση των παράκτιων περιοχών και κατά συνέπεια των θαλασσών μας. Με αυτό τον τρόπο ασκούνται πιέσεις προκειμένου να πάρει την απαραίτητη διάσταση το περιβαλλοντολογικό ζήτημα. Δίχτυα πλαστικά, γόπες τσιγάρων, σακούλες και όλη η κατηγορία των πλαστικών είναι οι βασικότεροι παράγοντες της μόλυνσης. 

Πρόσφατα η φάλαινα Ζιφιός, η οποία βρέθηκε νεκρή στην παραλία Κρεμαστή της Ρόδου, είχε 15 κιλά πλαστικού στο στομάχι της. Εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο είδος φάλαινας προτιμά τα βαθειά νερά, οπότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι θάλασσές μας υποφέρουν από την ρύπανση. 

https://adoptabeach.wwf.gr

ΑΝΙΜΑ

Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν βρει κάποιον νεοσσό και ξεκινούν να ρωτούν στα social media πώς μπορούν να τον σώσουν. Η απάντηση είναι πάντα μια. ΑΝΙΜΑ. Ένας σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής, ο οποίος εργάζεται με νύχια και με δόντια προκειμένου να κρατήσει στη ζωή οποίο άγριο ζώο έχει ανάγκη.

Πώς μπορείτε εσείς να βοηθήσετε;

Πέρα από την οικονομική στήριξη που χρειάζεται προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της, υπάρχουν ανάγκες από άτομα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν ζώα στο σταθμό. 

Δυστυχώς, δεν είναι εύκολη η μετακίνηση για όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκουν ένα πλάσμα σε ανάγκη αλλά δεν έχουν μέσα να το μεταφέρουν.

Επίσης, για όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τα ζωάκια που φτάνουν στον σταθμό, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως εθελοντές στον τομέα φροντίδας.

https://www.wild-anima.gr

Γαϊδουροχώρα

Ο τίτλος και μόνο μας ενημερώνει για το τι θα δούμε και αυτά δεν είναι αλλά από τα αξιαγάπητα γαϊδουράκια. Ειδικότερα στην Ελλάδα, τα γαϊδούρια έχουν κακοποιηθεί σε βαθμό κακουργήματος. Υπάρχουν ακόμα νησιά τα οποία τα χρησιμοποιούν προκειμένου να ανεβάσουν μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήρια, σε δύσβατα καλντερίμια που δεν εξυπηρετούνται από αυτοκίνητο. 

Βλέποντας την ανάγκη να προστατεύσουν αυτά τα πλάσματα, γεννήθηκε η γαϊδουροχώρα που έχει την ανάγκη σας.

Εθελοντές μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θέλουν να συνεισφέρουν είτε ως φροντιστές στο στάβλο, ως θεραπευτές, ως υπεύθυνοι ενημέρωσης σε δράσεις, είτε αναλαμβάνοντας τη διαχείριση καταγγελιών. Ο δεσμός που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στα γαϊδουράκια και σε εσάς είναι κάτι μοναδικό, που θα γεμίσει την καθημερινότητά σας.

https://gaidourohora.gr

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.