Εσύ κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά;

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Πηγαίνοντας στο κρεβάτι με βρεγμένα μαλλιά τυλιγμένα σε μια πετσέτα δεν είναι τόσο ακίνδυνη πρακτική όσο πολλοί πιστεύουν. Στην πραγματικότητα, αυτή η συνήθεια μπορεί να βλάψει την υγεία σας κατά πολλούς, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι παρά ακόμη ένας μύθος.

Προκαλεί πονοκέφαλο

Η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου REM. Στη συνέχεια, η θερμοκρασία του κεφαλιού, τυλιγμένο με μια πετσέτα, αρχίζει να αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει την αύξηση της υγρασίας προκαλώντας κεφαλαλγία.

Αντίλογος

Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη που να συνδέει πονοκεφάλους με βρεγμένα μαλλιά.

Αναπτύσσονται βακτήρια

Τα μαξιλάρια είναι ο ιδανικός τόπος για την ανάπτυξη βακτηρίων, επειδή απορροφούν τον ιδρώτα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα έλαια από το σώμα. Τα βρεγμένα μαλλιά βρέχουν την πετσέτα και η πετσέτα με τη σειρά της μεταφέρει την υγρασία επάνω στο μαξιλάρι και το μαξιλάρι γίνεται η φωλιά για την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Αντίλογος

Μυκητολογικές ασθένειες ή λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής απαιτούν επαφή με μολυσμένες πηγές. Συνεπώς, αν η μαξιλαροθήκη έχει αναπτύξει μύκητες, δεν θα αναπτύξετε μύκητες στα μαλλιά σας μόνο και μόνο επειδή κοιμηθήκατε με βρεγμένα μαλλιά.

Καταστρέφει τα μαλλιά

Τα μαλλιά καταστρέφονται εύκολα, όπως γνωρίζετε. Και σημειώστε ότι είναι πιο επιρρεπή στη φθορά όταν είναι βρεγμένα. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για να βάλετε τέλος στη συνήθεια του ύπνου με βρεγμένα μαλλιά.

Αντίλογος

Δεν υπάρχει!

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…