6 τρόποι για να αναπτύξετε νοοτροπία μέγιστης απόδοσης

Συντάκτης: Αθανασία Ζημιλιάγκου

Αν είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μια νοοτροπία μέγιστης απόδοσης, ακολουθούν έξι συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου.

1. Οικοδομήστε ανθεκτικότητα

Η ικανότητά σας να ανακάμπτετε από τις αναποδιές είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης. Προκειμένου να οικοδομήσετε ανθεκτικότητα, πρέπει να επενδύσετε στην ψυχική σας υγεία και στην καλή ψυχική σας κατάσταση.

Με την υποστήριξη ενός προπονητή (όπως ένας προπονητής ζωής ή ένας προπονητής μέγιστης απόδοσης), μπορείτε να αρχίσετε να αναπτύσσετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να φτάσετε στο σύνολο των δυνατοτήτων σας.

2. Δημιουργήστε μια ισχυρή ψυχική κατάσταση

Η ισχυρή ψυχική κατάσταση και η μέγιστη απόδοση συμβαδίζουν χέρι-χέρι. Οι ηγέτες που επένδυσαν στην καλή ψυχική τους κατάσταση αναφέρουν χαμηλότερο άγχος, υψηλότερους στόχους και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα μετά από μόλις τέσσερις μήνες.

Αυτές οι βασικές ηγετικές συμπεριφορές είναι κρίσιμο να υιοθετηθούν για να βοηθήσουν στην επίτευξη της μέγιστης απόδοσης.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν σεμινάριο Believe in You: “Πώς να θέτεις ξεκάθαρα όρια και να τα τηρείς, χωρίς να νιώθεις ενοχές και να μπαίνεις σε σύγκρουση”

3. Δουλέψτε με προπονητή

Αξίζει να επενδύσετε στην ευημερία και την υγεία του εργατικού σας δυναμικού.Όταν οι εργαζόμενοι ευημερούν από το coaching, οι ομάδες είναι πιο παραγωγικές, παρατηρείται υψηλότερη διατήρηση των εργαζομένων και είναι πιο πιθανό να ανακάμψουν από τις αναποδιές.

Τα δεδομένα επίσης αναφέρουν ότι το coaching αυξάνει την ικανοποίηση των εργαζομένων. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ψυχικές ασθένειες.

4. Εξάσκηση στην εσωτερική εργασία

Η πρακτική της εσωτερικής εργασίας έχει απίστευτα οφέλη τόσο για το άτομο όσο και για τον οργανισμό. Έτσι, θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να καταπολεμήσετε την εξουθένωση και να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Θα βιώσετε επίσης αυξημένη διαύγεια, αυτοπεποίθηση και δεξιότητες λήψης αποφάσεων.

5. Γνωρίστε (και θέστε) τα όριά σας

Αυτή είναι μια δεξιότητα που χρειάζεται εξάσκηση. Mόλις γνωρίσετε και θέσετε τα όριά σας, είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για επιτυχία.

Για ορισμένους, αυτό μπορεί να έχει τη μορφή της διαχείρισης του χρόνου. Για άλλους μπορεί να σχετίζεται με τη γνώση των προτεραιοτήτων τους, των στόχων και του εύρους ζώνης τους (τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά).

6. Διατηρήστε την εστίασή σας

Η εστίαση είναι ένα μεγάλο μέρος της επίτευξης της μέγιστης απόδοσης. Άλλωστε, πρέπει να είστε προσηλωμένοι στους στόχους και τα όνειρά σας για να ξέρετε πού πηγαίνετε.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η επένδυση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για καλύτερη εστίαση έχει οφέλη και αλλού. Για παράδειγμα, αν ο οργανισμός σας επενδύσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων εστίασης, θα δείτε λιγότερους περισπασμούς και καλύτερη παραγωγικότητα. Οι υπάλληλοί σας πιθανότατα θα κοιμούνται καλύτερα και θα αντιμετωπίζουν καλύτερα το άγχος.

Επίτευξη της μέγιστης απόδοσης του οργανισμού σας

Οι καλύτερες επιδόσεις επιτυγχάνονται όταν έχετε μια ξεκάθαρη γενική εικόνα του τι θέλετε να πετύχετε.

Όταν λοιπόν πρόκειται για κορυφαία απόδοση στον εργασιακό χώρο, πώς ενισχύετε την επιτυχία των υπαλλήλων σας Επενδύετε για να τους βοηθήσετε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Πηγή

Συντάκτης: Αθανασία Ζημιλιάγκου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.