Εργασία από το σπίτι: τι μπορείτε κάνετε για πλήρη απασχόληση ή έξτρα εισόδημα

Συντάκτης: Flowmagazine

Είναι εφικτή η εργασία από το σπίτι; Ποια είναι τα οφέλη της τηλεργασίας και ποιοι οι κίνδυνοι; Ποια είναι τα δημοφιλή επαγγέλματα που γίνονται από το σπίτι;

Η εργασία από το σπίτι είναι για πολλούς εργαζόμενους όνειρο ζωής και τα καλά νέα είναι ότι αρκετές εταιρείες, ειδικά στο εξωτερικό, στρέφονται όλο και περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό συμβάλει το γεγονός ότι η on-line εργασία μέσω διαδικτύου σε διεθνές επίπεδο είναι πλέον εφικτή. Επιπλέον, οι αλλαγές που συμβαίνουν στην αγορά εργασίας, έχουν ως αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να αναζητούν δουλειά από το σπίτι.

Υπάρχει βέβαια η παγίδα των ιστοσελίδων που υπόσχονται εργασία έναντι μίας συνδρομής, χωρίς τελικά να προσφέρουν τίποτα ή εκείνων που ουσιαστικά αναζητούν άτομα για να δημιουργήσουν πυραμίδες, πουλώντας προϊόντα. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες δουλειές που θα μπορούσατε να κάνετε από το σπίτι, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας, όπως δημιουργία ιστοσελίδων, συγγραφή κειμένων, μεταφράσεις, γραφιστικές εφαρμογές, ενώ παράλληλα, κάποιες σοβαρές εταιρείες αναζητούν εξωτερικούς συνεργάτες από όλο τον κόσμο. Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά ποιες είναι οι επιλογές.

Ιδιαίτερα μαθήματα

Τα ιδιαίτερα μαθήματα, είτε πρόκειται για εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας, είτε ενός μουσικού οργάνου, είναι διαχρονική αξία. Το νέο δεδομένο είναι ότι πολλές φορές τα μαθήματα διεξάγονται μέσω Skype, άρα ο μαθητής σας μπορεί να είναι οπουδήποτε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το VIPKID Teacher’s Portal, που έχει έδρα στο Πεκίνο, παρέχει όμως ευκαιρίες για εργασία από το σπίτι σε 130 χώρες, με αντικείμενο αποκλειστικά τη διδασκαλία αγγλικών σε Κινεζάκια ως οκτώ ετών. Απαιτείται, βέβαια, το κατάλληλο πτυχίο και σχετική εμπειρία στη διδασκαλία της γλώσσας.

Σχεδίαση γραφικών

Αν έχετε γνώσεις και εμπειρία στο σχεδιασμό γραφικών με εργαλεία όπως το Photoshop, τότε το Photoshop Tutorials είναι μια on-line υπηρεσία που αμείβει την εργασία από το σπίτι.  

Προγραμματιστές

Η εταιρεία Automattic, γνωστή για τα WordPress, Longreads, Simplenote κ.α., προσφέρει εργασία από το σπίτι, καθώς λειτουργεί με απομακρυσμένους υπάλληλους από 50 διαφορετικές χώρες. Επίσης, η εταιρεία Arkency αναπτύσσει επιχειρηματικό λογισμικό, εκπαιδεύει προγραμματιστές και παρέχει δυνατότητα για ευέλικτη εργασία από το σπίτι.

Εικονικοί βοηθοί (virtual assistants)

Όλο και περισσότερες εταιρείες αναζητούν έναν βοηθό/γραμματέα που εργάζεται από το σπίτι, για να διαχειρίζεται την αλληλογραφία, να διοργανώνει ταξίδια, να ενημερώνει τα social media, κλπ.

Πώληση φωτογραφιών

Αν έχετε ταλέντο στη φωτογραφία, μπορείτε να συνεργαστείτε με τράπεζες φωτογραφιών, όπου, αφού εγγραφείτε ως χρήστες, οι υπεύθυνοι αξιολογούν το υλικό που θα τους στείλετε και αν κρίνουν ότι είναι κατάλληλο, το καθιστούν διαθέσιμο προς αγορά για περιοδικά, ιστοσελίδες, διαφημιστικές εταιρείες, κλπ. Κάθε φορά που μία φωτογραφία σας πωλείται, λαμβάνετε ένα ποσοστό.

Τέχνη / (ανα)κατασκευές

Αν τα χέρια σας “πιάνουν”, τότε υπάρχουν επιλογές που μπορούν να σας προσφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Από τη δημιουργία κοσμημάτων, έργων τέχνης και κατασκευών, τα οποία μπορείτε να διαθέσετε μέσω ενός e-shop ή μέσω των social media, μέχρι την ανακατασκευή, επιδιόρθωση ή αναπαλαίωση επίπλων, κλπ.

Μεταφράσεις / δακτυλογράφηση

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που αναζητούν άτομα για μεταφράσεις ή και δακτυλογράφηση.

Συγγραφή κειμένων

Αν χειρίζεστε καλά τον γραπτό λόγο, μπορείτε να δοκιμάσετε από τη συγγραφή ενός βιβλίου, μέχρι τη δημιουργία ενός blog, όπου θα γράφετε για ένα αντικείμενο που κατέχετε και θα απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Αν υπάρχει αρκετή επισκεψιμότητα, θα μπορείτε να εξασφαλίσετε κάποια χρήματα από διαφημίσεις ή από τα Google AdSense.

50 ακόμη ειδικότητες

Η εταιρεία Flexjobs συνεργάζεται αποκλειστικά με απομακρυσμένους υπαλλήλους. Μέσω αυτής μπορείτε να βρείτε θέσεις εργασίας σε 50 διαφορετικές ειδικότητες, από accounting & finance, μέχρι event planner και consulting, πάντα σε εταιρείες του εξωτερικού και κυρίως στην Αμερική.

Πηγή: citykidsguide.com

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…