Έργα μουσικής δωματίου των Μότσαρτ και Μπραμς έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής από Έλληνες σολίστ

Συντάκτης: Flowmagazine

Συνεχίζεται ο κύκλος «Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος», του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με μια βραδιά αφιερωμένη σε δύο αριστουργηματικά έργα μουσικής δωματίου του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και του Γιοχάννες Μπραμς.

Τρεις καταξιωμένοι μουσικοί, ο Νίκος Μάνδυλας (βιολί), η βιολίστα Κρυσταλία Γαϊτάνου (βιόλα) και ο Χριστόφορος Μιρόσνικοφ (βιολοντσέλο), συναντούν, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, στις 20:30, την πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, αγαπημένη γνώριμη του Μεγάρου, σε ένα ρεσιτάλ που αναδεικνύει τη συνθετική δεινότητα των δύο μεγάλων μουσουργών.

Μέσα από το Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα, ο Μότσαρτ πρωτοτυπεί επιλέγοντας να γράψει μια μικρή φόρμα αντί ένα κοντσέρτο για πιάνο, ενώ ο Μπραμς, με το Πρώτο κουαρτέτο με πιάνο σε σολ ελάσσονα, αρχίζει να αναπτύσσει την προσωπικότητά του ως συμφωνιστής, στρέφοντας το ενδιαφέρον του στον συνδυασμό περιορισμένου αριθμού οργάνων πριν καταπιαστεί συστηματικά με τη σύνθεση έργων για μεγάλα σύνολα.

1.2.2022 Μότσαρτ και Μπραμς για κουαρτέτο με πιάνο στο Μέγαρο

Η εμφάνισή των τεσσάρων καλλιτεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς «Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος», η οποία συνεχίζεται τον Φεβρουάριο με τη συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Τετρακτύς και του κλαρινετίστα Κώστα Τζέκου (9/2/2022) καθώς και με μια βραδιά με «Τραγούδια αγάπης», στην οποία συμμετέχουν η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο βαρύτονος Βίτο Πριάντε και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας (23/2/2022).

Περισσότερα ρεσιτάλ στο Μέγαρο

Τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί τρία ακόμη ρεσιτάλ.

Στο πρώτο (14/3/2022) εμφανίζονται η σοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου, ο Φαίδων Mηλιάδης (βιολί), η Φανή Βοβώνη (βιολί), η Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα) και ο Αλέξης Καραϊσκάκης Νάστος (τσέλο), που παρουσιάζουν γαλλόφωνη μουσική. 

Στο δεύτερο (16/3/2022) λαμβάνουν μέρος οι λυρικοί ερμηνευτές Μυρσίνη Μαργαρίτη και Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Μαζί τους, ο Νίκος Αθηναίος στο πιάνο. 

Και στην τρίτη συναυλία του κύκλου (23/3/2022) το Τρίο Παντούμ (Ανδρέας Παπανικολάου-βιολί, Άγγελος Λιακάκης-βιολοντσέλο, Τίτος Γουβέλης-πιάνο) ερμηνεύουν έργα Λιστ, Σνίτκε και Μέντελσον.

Τιμές εισιτηρίων: από 8 έως 18 ευρώ.

Πηγή 

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…