Επτά απλές συμβουλές ομορφιάς που βοηθούν στην αντιγήρανση

Συντάκτης: Flowmagazine

Πολλές φορές οι γυναίκες επιθυμούν να δείχνουν νεότερες από την ηλικία τους. Φυσικά, ένας υγεινός τρόπος ζωής, μια καλή ενυδάτωση και η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων θα σας βοηθήσουν σημαντικά. Παρακάτω θα ενημερωθείτε για ορισμένες συμβουλές ομορφιάς.

Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Από την ηλικία των 25 ετών η επιδερμίδα ξεκινά να χάνει 1% του κολλαγόνου της κάθε χρόνο. Και αφού το 80% περίπου των σημαδιών γήρανσης δεν οφείλονται στα γονίδια, αλλά στον τρόπο ζωής σας, τότε υιοθετήστε έγκαιρα έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Προστατευτείτε από τη φωτογήρανση

Η καθημερινή έκθεση στον ήλιο, ακόμη και τον χειμώνα, προκαλεί οξειδωτικό στρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και κηλίδες στην επιδερμίδα. Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον κρέμες ημέρας με αντηλιακό φίλτρο, όχι μόνο κατά της UVB αλλά και της UVA που είναι υπεύθυνη για τη φωτογήρανση.

Ενυδατωθείτε επαρκώς

Το σώμα σας αποτελείται κατά 75% από νερό, γι’ αυτό και η ενυδάτωση είναι η Νο1 αντιγηραντική φροντίδα. Ενυδατωθείτε τόσο εκ των έσω, όσο και εξωτερικά· ενώ ακόμα, βάλτε στη ρουτίνα της περιποίησης σας προϊόντα με ευεργετικά συστατικά υδάτινης προέλευσης, όπως ιαματικό νερό από πηγές ή θαλάσσια φύκη.

Κάντε μασάζ στο δέρμα σας

Επιλέξτε να κάνετε μασάζ είτε με τα χέρια είτε με ειδικές συσκευές, καθώς με αυτόν τον τρόπο ευνοείται η μικροκυκλοφορία του αίματος, η κυτταρική δράση αλλά και η απορρόφηση των προϊόντων. Με τις άκρες των δακτύλων και με βαθιές πιέσεις βοηθάτε την αποσυμφόρρηση, ενώ με τα χέρια κλειστά σε γροθιές και κυκλικές, ανοδικές κινήσεις δίνετε ενέργεια.

Ενημερωθείτε για την προστασία του μικροβιώματος

Αν δεν το γνωρίζετε ακόμη, μάθετε ότι το σύνολο των βακτηρίων και των μικροβίων που ζουν στο δέρμα σας ονομάζεται μικροβίωμα και σας προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις. Προϊόντα με απαλή, ενυδατική σύνθεση ή ενισχυμένα με προβιοτικά προστατεύουν το μικροβίωμα και προλαμβάνουν ευαισθησίες και ερεθισμούς.

Χρησιμοποιείστε προιόντα με ευεργετικές ιδιότητες

Τα συστατικά των καλλυντικών ανανεώνονται διαρκώς υπάρχουν όμως μερικά που καλό είναι να μην λείπουν από την κρέμα σας. Το υαλουρονικό οξύ παραμένει το Νο1 συστατικό για την αναπλήρωση του όγκου και την ενυδάτωση, ενώ η ρετινόλη είναι το μόνο συστατικό που, αποδεδειγμένα, προλαμβάνει και διορθώνει τις ρυτίδες.

Τέλος, η βιταμίνη C είναι το καλύτερο αντιοξειδωτικό συστατικό, ιδανικό για την ενίσχυση της παραγωγής του κολλαγόνου.

Μην εγκαταλείπετε όσο μεγαλώνετε

Το προσδόκιμο ζωής στον δυτικό κόσμο αυξάνεται διαρκώς. Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση είναι πλέον δραστήριες και επιθυμούν να δείχνουν νέες, όμως οι ορμονικές αλλαγές επηρεάζουν δραματικά την επιδερμίδα. Γι’ αυτό δημιουργείται μια νέα κατηγορία καλλυντικών που στοχεύουν στην αναπλήρωση, τη βαθιά θρέψη και την αντιμετώπιση των κηλίδων.

ΠΗΓΗ

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…