Εποικοδομητικοί τρόποι για να αποτοξινωθείτε από τις οθόνες έπειτα από μια κουραστική μέρα

Συντάκτης: Flowmagazine

Υπάρχουν τόσα παραγωγικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μετά τη δουλειά για να χαλαρώσετε. Γιατί λοιπόν να ασχολείστε και μετά το πέρας των υποχρεώσεων σας με το κινητό;

Η καθημερινή δουλειά είναι αδιαμφισβήτητα αγχωτική. Ακόμη κι αν λατρεύουμε αυτό που κάνουμε, αφού τελειώσει, χρειαζόμαστε χρόνο για χαλάρωση και «αποσύνδεση». Κι αυτό, είναι αδύνατο αν μονίμως έχουμε το κινητό ανά χείρας. Όταν έχετε περάσει μια κουραστική μέρα, ειδικά εάν ήσασταν μπροστά από μια οθόνη, χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα διάλειμμα. Και σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε που δεν περιλαμβάνουν καθόλου χρόνο μπροστά από τις οθόνες.

Παραγωγικά πράγματα που είναι ωφέλιμο να κάνετε μετά τη δουλειά

Πηγαίνετε για περπάτημα

Μπορείτε να πάτε για τρέξιμο, είτε να επισκεφθείτε το γυμναστήριο, να ασχοληθείτε με  γιόγκα και γενικά να «φροντίσετε» το σώμα σας με λίγη γυμναστική ύστερα από  τη δουλειά. Ακόμη και λίγα λεπτά άσκησης μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πώς αισθάνεστε. Με την καθημερινή σωματική άσκηση, μπορείτε να πετύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης γρήγορα, ενώ παράλληλα φροντίζετε για την υγεία σας.

Εποικοδομητικοί τρόποι για να αποτοξινωθείτε από τις οθόνες έπειτα από μια κουραστική μέρα

Διαβάστε ένα βιβλίο

Ενισχύστε τον εγκέφαλό σας με μια συνήθεια όπως το διάβασμα. Σταδιακά, θα αισθάνεστε όλο και καλύτερα αν διαβάζετε έστω λίγες σελίδες κάθε μέρα.Με τον καιρό, θα δείτε τον εαυτό σας να αλλάζει, να ωριμάζει, να αντιμετωπίζει τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά.

Καθαρίστε το σπίτι

Η καθαριότητα μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που θέλετε να κάνετε μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά, αλλά μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα έχετε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον και περισσότερο ελεύθερο χρόνο το Σαββατοκύριακο. Βάλτε λίγη μουσική, ξεκινήστε χωρίς πίεση και μέχρι όπου σας βγάλει…

Αφιερωθείτε στη ρουτίνα αυτοφροντίδας σας

Πολλές φορές, ειδικά μετά από μια δύσκολη μέρα – απαιτείται ένα βράδυ αυτοφροντίδας. Κάντε ό,τι θέλετε- μια μάσκα προσώπου, μανικιούρ, περιποίηση μαλλιών, καθαρισμό προσώπου- για να χαλαρώσετε και να ενισχύσετε την ψυχολογία σας.

Καλλιεργήστε έναν μικρό κήπο

Η ενασχόληση με τα φυτά και την κηπουρική φέρνει την προσοχή μας στο εδώ και τώρα και αποδεδειγμένα βελτιώνει την ψυχική μας υγεία. Καλλιεργείστε λοιπόν ότι αγαπάτε ελεύθερα είτε μέσα, είτε έξω από το σπίτι.

Εποικοδομητικοί τρόποι για να αποτοξινωθείτε από τις οθόνες έπειτα από μια κουραστική μέρα

Δοκιμάστε μια νέα συνταγή

Βάλτε στόχο να φτιάχνετε μία νέα συνταγή την εβδομάδα. Η μαγειρική είναι πολλές φορές μεγάλη ανακούφιση από το καθημερινό άγχος.

Καταγράψτε τις σκέψεις σας

Το «journaling» είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να υποστηρίξετε τη συνολική σας υγεία και ευεξία. Το να γράφετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε προτεραιότητες, στόχους και να διώξετε τις ανησυχίες σας βρίσκοντας λύσεις ώστε να μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Διαλογιστείτε για λίγα λεπτά

Ο διαλογισμός μπορεί να ευθυγραμμίσει το μυαλό σας και να γεφυρώσει τη σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματός σας. Εάν είχατε μια αγχωτική μέρα, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να σας επαναφέρει στο παρόν, το οποίο έχει πολλά να απολαύσετε. Περάστε μερικά λεπτά στη σιωπή και επικεντρωθείτε μόνο στην αναπνοή σας. Αυτός ο λιγοστός χρόνος θα σας ωφελήσει, μειώνοντας το άγχος και βοηθώντας σας να νιώσετε περισσότερο συντονισμένοι με τον εαυτό σας.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…