Επιχείρηση λεκέδων: Πώς να καθαρίσετε το αίμα περιόδου

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Επιχείρηση λεκέδων: Πώς να καθαρίσετε το αίμα περιόδουΗ διαρροή του αίματος κατά την περίοδό σας είναι σε ορισμένες περιπτώσεις μεγάλη με αποτέλεσμα να λερώνετε τα ρούχα σας. Τότε είστε αντιμέτωπες με το δύσκολο έργο της προσπάθειας να τρίβετε τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματά σας, ενώ πολλές φορές είστε αναγκασμένες να αποχαιρετάτε αγαπημένα εσώρουχα ή σεντόνια. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.

Για φρέσκους λεκέδες

Βάλτε το ύφασμα με κρύο ή χλιαρό τρεχούμενο νερό στον νεροχύτη ή την μπανιέρα αφήνοντας τη δύναμη του νερού να διαλύσει το αίμα. Αν τα υπολείμματα αίματος παραμένουν, τρίβετε με σαπούνι τον υπόλοιπο λεκέ με τα δάχτυλά σας ή μία βούρτσα. Η τακτική με το σαπούνι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το αίμα.

Για παλαιότερους, αποξηραμένους ή επίμονους λεκέδες

Βουτήξτε το λερωμένο ύφασμα σε υπεροξείδιο του υδρογόνου και ξεπλύνετε καλά με νερό. Στη συνέχεια, το βάζετε στο πλυντήριο, όπως θα κάνατε κανονικά. Προσοχή, όμως. Αυτή η πρακτική λειτουργεί καλύτερα σε λευκά ή ανοιχτόχρωμα αντικείμενα, διότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να προκαλέσει ξεθώριασμα χρωμάτων όπως ακριβώς η χλωρίνη.

DIY καθαριστικό

Αν δεν έχετε υπεροξείδιο του υδρογόνου στο σπίτι ή κάποιο καθαριστικό ή είστε μακριά από το σπίτι και δεν έχετε πρόσβαση σε σαπούνι η μέθοδος είναι η εξής: Κόψτε σε μικρά κομμάτια μερικά χάπια ασπιρίνης, αναμείξτε τα με νερό δημιουργώντας πάστα και βάλτε την πάνω στον λεκέ. Επίσης, λίγο αλάτι ή μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδας μπορεί να εργαστεί με τον ίδιο τρόπο.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…