“Επιχειρηματικά βραβεία”: Δωρεά 250.000 ευρώ και οι βραβεύσεις του ’14

Συντάκτης: Flowmagazine

Μια δωρεά της τάξης των 250.000 ευρώ του Δ.Ι. Γουλανδρή «ανοίγει» την υποβολή αιτήσεων για τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας», τα οποία έρχονται για να αναδείξουν τις καινοτόμες ιδέες των νέων της χώρας. Με τη διαφορά ότι φέτος, οι νικητές του βραβείου θα μοιραστούν 700.000 ευρώ και πολλές συμβουλές από τους μέντορές τους!

Δωρεά 250.000 ευρώ από τον Δ.Ι. Γουλανδρή

Τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας» ανακοινώνουν ότι ο Δημήτρης Ι. Γουλανδρής, ιδρυτής του The Cycladic Group, δεσμεύθηκε να προσφέρει 250.000 ευρώ στο ετήσιο πρόγραμμα βράβευσης που δίνει την ευκαιρία, τόσο σε έμπειρους, όσο και σε υποσχόμενους επιχειρηματίες στην Ελλάδα να υλοποιήσουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα, παρέχοντάς τους όλους τους πόρους που απαιτούνται.

Ο κ. Γουλανδρής θα συμμετάσχει επίσης στην κριτική επιτροπή του Βραβείου και θα αναλάβει το ρόλο του συμβούλου επιχειρήσεων – μέντορα για τους νικητές, ξεκινώντας από τη φετινή διοργάνωση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διαμορφώνεται μια ολοένα και μεγαλύτερη κοινότητα από μεμονωμένους συνεργάτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι στηρίζουν το Βραβείο, είτε μέσω της επιχειρηματικής υποστήριξης που προσφέρουν, είτε μέσω δωρεών προς αυτό, όπως αυτή που τόσο γενναιόδωρα πραγματοποίησε ο Δημήτρης Γουλανδρής. Επιπλέον, είμαστε ευγνώμονες που ο κ. Γουλανδρής θα συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του Βραβείου και που κάποιες από τις νικήτριες επιχειρήσεις θα έχουν την τύχη να ωφεληθούν από τις γνώσεις και την εμπειρία του ως μέντορα», δήλωσε ο Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Επιστρέφουν για 2η χρονιά τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας»…

…με σκοπό την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και τη στήριξη των πλέον υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων της Ελλάδας μέσα από χρηματοδοτήσεις! Βέβαια, απευθύνονται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους επιχειρηματίες στη Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια χαρακτηρίζονται από καινοτομία, προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας, χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα.

Κάθε χρόνο, ένας έως πέντε νικητές θα βραβεύονται με τους πόρους που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας: χρηματοδότηση, υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση από έναν πολύπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων-μέντορα. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που θα δοθεί στους νικητές του Βραβείου θα είναι περίπου 700.000 ευρώ, μετά και την πολύτιμη συνεισφορά νέων υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει δεσμευτεί για τη στήριξή της προς το Βραβείο για τα επόμενα πέντε έτη.

Το 2013, που ήταν η χρονιά έναρξης του Βραβείου, περισσότερα από 800 άτομα δήλωσαν συμμετοχή, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 295 επιχειρηματικά σχέδια. Οι κριτές εξέτασαν κάθε πρόταση προσεκτικά προτού επιλέξουν τις δέκα επικρατέστερες και προτού αναδείξουν τους τέσσερις τελικούς νικητές, οι οποίοι και συμβάλλουν ενεργά στη δημιουργία άνω των 250 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι περσινοί νικητές είναι:

– Η Stella Mare, μία επιχείρηση επεξεργασίας θαλασσινών που στοχεύει τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις εξαγωγές,

– Η Casa Parlante, ένα «ζωντανό μουσείο» που αναπαριστά την ατμόσφαιρα μίας ιστορικής έπαυλης του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα,

– Η Different & Different, μία ακαδημία μαγειρικής τέχνης και επιχείρηση catering,

– Το «rabt», μία εφαρμογή mobile video για smartphones και tablets.

Οι επιχειρήσεις αυτές αναμένεται ως το τέλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας τους να επιτύχουν συνολικά κύκλο εργασιών που θα υπερβαίνει το 1,7 εκατομμύριο ευρώ. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν υποστηριχθεί από έμπειρους συμβούλους-μέντορες από τον όμιλο Libra, καθώς και από μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων που προσέφεραν αφιλοκερδώς σημαντική στήριξη, τόσο σε νομικό επίπεδο, όσο και στους τομείς ανθρώπινου δυναμικού και μάρκετινγκ.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν στο το site του Βραβείου:

– άτομα που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία,

– ομάδες προσώπων, ακόμη και αν δεν έχουν συστήσει εμπορική εταιρεία, και

– υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες οι οποίες είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Προϋπόθεση της βράβευσης είναι οι διαγωνιζόμενοι να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι οι ίδιοι και η εταιρεία που θα εκπροσωπήσουν θα δραστηριοποιηθούν με έδρα την Ελλάδα.

*Η ημερομηνία λήξης των εγγραφών είναι η 1η Μαρτίου 2014 και τα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν δημοσίως τον Απρίλιο του 2014.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…