Επιβεβαιώθηκε ότι με τα σκυλιά μας έχουμε την ίδια προσωπικότητα, κάτι ξέραμε!

Συντάκτης: Flowmagazine

Τελικά, εξηγείται κι επιστημονικά το γεγονός ότι προτιμάμε να ρίξουμε άκυρο σε έξοδος για να μείνουμε μέσα με τα κατοικίδιά μας. Τι τις θες τις συναναστροφές με κόσμο όταν τα βρίσκεις τέλεια με το σκύλο σου;  

Τι μελετά η έρευνα;

Έρευνα λοιπόν, μας δίνει το point που θέλαμε, αφού βρήκε πως οι ιδιοκτήτες σκύλου έχουν την ίδια προσωπικότητα με τον τετράποδο φίλο τους. Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Kennel Club της Αγγλίας μελέτησαν 16 διάσημες ράτσες σκύλων και περισσότερους από 1.500 παλιούς και νέους ιδιοκτήτες τους. Στη συνέχεια, χώρισαν σε κατηγορίες τα ζώα, με βάση 5 χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, όπως: εξωστρέφεια, συναισθηματική σταθερότητα, καθώς πόσο ευχάριστοι και ανοιχτοί είναι σαν χαρακτήρες. Κατέληξαν στο ότι όσοι αποφασίζουν να βάλουν ένα σκυλάκι στη ζωή τους, ασυνείδητα επιλέγουν αυτό να ταιριάζει με την προσωπικότητά τους.

Για παράδειγμα, θετικά και χαρούμενα άτομα συχνά προτιμούν τα αγαπησιάρικα και ενθουσιώδη Golden Retrievers. Από την άλλη, άτομα που έχουν δυνατά οργανωτικά skills και ηγετική συμπεριφορά, παίρνουν μίνι σνάουτσερ – γνωστή ως εύκολα εκπαιδεύσιμη ράτσα. Όσοι, πάλι, έχουν πολλά ενδιαφέροντα και χόμπι, καθώς επίσης λατρεύουν τις περιπέτειες και να παίρνουν ρίσκα, προτιμούν τα Γουίπετ.

Αποτελέσματα

 Η μελέτη έδειξε ακόμα πως όσοι δηλώνουν εξωστρεφείς και ανοιχτοί σαν άνθρωποι, θέλουν ένα Πομεράνιαν στη ζωή τους, ενώ οι πιο φιλικοί και στοργικοί τύποι, συχνά παίρνουν ένα Σταφορντσάιρ Μπουλ ή Τζακ Ράσελ.

«Απ’ ό, τι φαίνεται, μπορούμε να πούμε πολλά για έναν άνθρωπο από το τι σκύλο έχει», αναφέρει ο Bill Lambert, εκπρόσωπος του Kennel Club. «Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις πόσοι επιλέγουν ασυνείδητα την ράτσα με την προσωπικότητα που ταιριάζει στο δικό τους χαρακτήρα», προσθέτει.  

Ωστόσο, παρότι φαίνεται να ισχύει αρκετά ο κανόνας της προσωπικότητας, το 63% των ιδιοκτητών υποστηρίζει ότι επιλέγει έναν σκύλο βάσει εμφάνισης ή ακολουθώντας ό, τι τους λέει η καρδιά. Το 50% αυτών ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στο κατοικίδιό τους ό,τι χρειάζεται, ενώ το 88% εκείνων που έχουν μελετήσει πρώτα βαθιά μία ράτσα πριν την πάρουν, δηλώνουν ότι η συντροφιά του ζώου τους είναι ιδανική για την προσωπικότητα και το lifestyle τους.

Και το πιο σημαντικό, υιοθετήστε, αλλά προτού υιοθετήσετε, να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αναλάβετε την ευθύνη! 

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…