Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το Athens Startup Weekend University 2017!

Συντάκτης: Flowmagazine

Το Athens Startup Weekend University που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου στο Impact Hub Athens, έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του. Το flowmagazine.gr ήταν για άλλη μια χρονιά χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν 34 ιδέες, εκ των οποίων ψηφίστηκαν και προχώρησαν στην τελική φάση του διαγωνισμού οι 11 από αυτές. Μέσα σε 54 ώρες, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τη δική τους ιδέα πραγματικότητα, με την καθοδήγηση των 12 εξειδικευμένων μεντόρων.

Υπήρξαν ιδέες που αφορούσαν υπηρεσίες, εφαρμογές αλλά και ιδέες για νέες μορφές κοινωνικών δικτύων, ωστόσο 3 ήταν οι νικήτριες ομάδες.

  • Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα του PeerJam, μια πλατφόρμα σύνδεσης μουσικών καλλιτεχνών και δημιουργών.
  • Δεύτερη ήταν η ομάδα του TripFlow, η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να οργανώσεις το ταξίδι σου μέσω της πλατφόρμας της.
  • Τρίτη ήταν η ομάδα του Daily Plan, η οποία μέσω της εφαρμογής της μας δείχνει πώς να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας, με βάση τα χρήματα που διαθέτουμε.

Οι παραπάνω ομάδες, καθώς και όλοι οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμαστούν σε πραγματικό περιβάλλον, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά στην κριτική επιτροπή και να διεκδικήσουν τα βραβεία του διαγωνισμού, που περιελάμβαναν incubation και δωρεάν πρόσβαση σε δεκάδες υπηρεσίες που θα τις βοηθήσουν στη μελλοντική τους ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι δύο χρυσοί υποστηρικτές, η Παπαστράτος Καπνοβιομηχανία αλλά και η εταιρία εστίασης Aria Fine Catering, οι ασημένιοι υποστηρικτές: Κέντρο Προετοιμασίας Κουτσοδόντης, SimpleApps, Radiojar και EGG, καθώς και όσοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ή υλικές χορηγίες για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…