Επιτυχημένο το 2ο σεμινάριο του “Believe in you”

Συντάκτης: Flowmagazine

Επιτυχημένο το 2ο σεμινάριο του “Αν ζούμε με το “μη” και με το “δεν”… η ζωή μας θα είναι ένα “μη-δέν”. Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε το 2ο σεμινάριο του “Believe in you” στο δημαρχείο του Αμαρουσίου, με σκοπό να προσφέρει ένα ακόμα απόγευμα Παρασκευής (15/11) γεμάτο με αισιοδοξία στην πράξη! Θέμα δεν ήταν άλλο, από το πώς μπορούμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, ακόμα και μέσα στην κρίση. Νέοι με όραμα και ενήλικες που έψαχναν μια κινητήρια δύναμη… ξεπέρασαν το φόβο απέναντι στην αποτυχία, με τους ομιλητές να αναφέρουν τους τρόπους για να κατακτήσουν τα “θέλω” τους.

«Κανείς δεν μπορεί να καταφέρει κάτι αξιόλογο χωρίς στόχους. Οι στόχοι είναι η ισχυρότερη κινητήρια δύναμη της αυτο-παρακίνησης», ανέφερε η κ. Εύη Ξυραφά, εκπαιδεύτρια και σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης. Άλλωστε, εάν ένα τρένο αναπτύξει ταχύτητα, δεν μπορεί να το σταματήσει ούτε ένας τοίχος από ινοπλισμένο σκυρόδεμα ύψους ενάμισι μέτρου.

Επιτυχημένο το 2ο σεμινάριο του Τα slides της παρουσίασης τραβούσαν την προσοχή και ο κόσμος συμμετείχε με κάθε τρόπο, επιθυμώντας να μάθει πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που “ξεπηδούν” στο δρόμο προς την επιτυχία. Άλλωστε, μια από τις πρώτες συμβουλές του σεμιναρίου ήταν: “Κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει ένα ξεχωριστό επίτευγμα, αρκεί να έχει τόλμη, θέληση και κουράγιο για να το κυνηγήσει – μέχρι τελικής πτώσεως”.

Όραμα, στόχοι, ρεαλισμός, ταλέντο και εσωτερική φωνή… χωρίς αυτά το μυαλό χάνεται! Όπως ανέφερε και ο κ. Κώστας Σημάτος, ορειβάτης και σύμβουλος προσωπικής και ομαδικής ανάπτυξης, για την επίτευξη ενός στόχου χρειάζεται πρόγραμμα. Η πλειοψηφία του κοινού ερχόταν για πρώτη φορά σε επαφή με το μοντέλο στοχοθεσίας (S-M-A-R-T), το οποίο ανεβάζει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός στόχου. Σύμφωνα με το τελευταίο, ο στόχος πρέπει να είναι Specific (συγκεκριμένος), Measurable (μετρήσιμος), Attractive (ελκυστικός), Realistic (ρεαλιστικός), Time-bound (χρονικά προσδιορισμένος). Εάν λείπει έστω και μια από τις πέντε προϋποθέσεις, ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί!

Επιτυχημένο το 2ο σεμινάριο του Επόμενη στάση, το 15λεπτο βίντεο του κ. Σημάτου, το οποίο παρουσίαζε την κατάκτηση του ονείρου του, δηλαδή την ανάβαση στις κορυφές των Ιμαλαϊων! Οι φωτογραφίες και η αφήγηση των εμπειριών του κατάφεραν να μεταδώσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα: Ο καθένας μπορεί να ανέβει τη δική του “κορυφή”. Μπορεί ο ίδιος να έζησε την εξάντληση στις βουνοπλαγιές, το ψύχος των -19 βαθμών Κέλσιου… αλλά τελικά πέτυχε χάρη στο μοντέλο στοχοθεσίας! “Πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω, αλλά πάντα έλεγα στον εαυτό μου: “Ένα βήμα ακόμα”… και έτσι έφτανα όλο και πιο κοντά στο όνειρο”, υποστήριξε ο ίδιος προς το τέλος του σεμιναρίου.

* Το επόμενο σεμινάριο με θέμα: «Αυτοπεποίθηση-Αυτοεκτίμηση» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 18:00 στο χώρο του δημαρχείου Αμαρουσίου.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…