Επιτραπέζια παιχνίδια για να αναπτύξετε τη φαντασία σας

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

Ψάχνετε λίγο πιο εναλλακτικά επιτραπέζια παιχνίδια για τις βραδιές με την παρέα στο εξοχικό ή τα Αυγουστιάτικα βράδια στην Αθήνα; Αν θέλετε παιχνίδια για να ξεσκουριάσετε λίγο τη φαντασία σας, σας έχουμε 3 προτάσεις:

 1. Dixit

Επιτραπέζια παιχνίδια για να αναπτύξετε τη φαντασία σας

Το πιο σουρεάλ επιτραπέζιο! Πολλές κάρτες με αφηρημένες ζωγραφιές. Κάθε παίκτης καλείται να δώσει ένα όνομα στην κάρτα του και οι υπόλοιποι παίκτες να βρουν μια δική τους κάρτα που να αντιπροσωπεύει αυτό το όνομα/ έννοια/ φράση. Στη συνέχεια η παρέα θα πρέπει να μαντέψει ποιανού είναι η κάρτα! To dixit θα σας κάνει να συνδέσετε ατάκες, ταινίες, σειρές, τραγούδια ή έννοιες όπως η ελευθερία με εικόνες, θα σας βάλει να μαντέψετε τον τρόπο που σκέφτονται οι άλλοι και θα σας χαρίσει πολύ γέλιο, αλλά και μία ευκαιρία να εξασκήσετε τη φαντασία σας.

 2. Concept

Επιτραπέζια παιχνίδια για να αναπτύξετε τη φαντασία σας

Όπως λέει και το όνομά του, το concept σας καλεί να περιγράψετε τα πάντα με βάση… το concept. Καλείστε, λοιπόν, να δώσετε στην ομάδα σας να καταλάβει τίτλους ταινιών, βιβλία, ακόμα και παροιμίες χωρίς λόγια, μόνο επιλέγοντας από ένα μεγάλο ταμπλό τι σας ταιριάζει και κάνοντας όσο περισσότερες συνδέσεις μπορείτε. Πόσες έννοιες μπορείτε π.χ. να συνδέσετε με την Οδύσσεια ώστε να γίνετε κατανοητός/ή στην ομάδα σας; Θα τη συνδέατε με βιβλίο, με ταξίδι, θα το πηγαίνατε πλαγίως λέγοντας ότι είναι κάτι αργό και χρονοβόρο; Ένα παιχνίδι που σίγουρα θα βάλει τη φαντασία σας να δουλέψει, καθώς τόσο περιγράφοντας, όσο και μαντεύοντας θα αναγκαστείτε να ψάξετε βαθιά στις συνδέσεις που έχει κάνει ο εγκέφαλος σας!

 3. Code names

Επιτραπέζια παιχνίδια για να αναπτύξετε τη φαντασία σας

Στο code names καλείστε να κάνετε τους κατασκόπους! Έχοντας μία σειρά από λέξεις μπροστά σας κι ένα κρυφό σχέδιο που κάθε φορά μόνο ένας παίχτης από την ομάδα ξέρει, καλείστε χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να ομαδοποιήσετε όσες περισσότερες λέξεις μπορείτε πίσω από μια κεντρική ιδέα και να βάλετε την ομάδα σας να τις βρει χωρίς να αποκαλύψετε ταυτόχρονα τις λέξεις που ανήκουν στην άλλη ομάδα. 

Εσείς, ποιο επιτραπέζιο φαντασίας θα προτείνατε;

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.