Επιστρέφει το TEDxKalamata ’14 για να «σπάσει» τα όρια…

Συντάκτης: Flowmagazine

Επιστρέφει το TEDxKalamata ’14 για να «σπάσει» τα όρια…Αναγνωρίζουμε τα όρια μας και τα ξεπερνάμε! Αυτή είναι η πρόκληση του τρίτου TEDxKalamata που θα φέρει τον τίτλο “limits” και θα φιλοξενηθεί στις 7 Ιουνίου, 2014, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Το TEDxKalamata 2013 υπήρξε το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί στην παγκόσμια λίστα των “must see to believe” events από το TED ανάμεσα στα 5.000 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Μετά το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, φέτος το TEDxKalamata θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης που αποκαλύφθηκε από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

«Θέλω να φτάσουμε στο σημείο να αγγίζουμε τα αγάλματα. Μνημεία ξεκομμένα από το χώρο τους είναι παρωχημένη ιδέα» έχει δηλώσει ο ίδιος επιτρέποντας μας να υποδεχθούμε ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών σ’ ένα λίκνο πολιτισμού.

Φετινή θεματική, τα Όρια. Τα όρια υπάρχουν για να προσδιορίζουν την ταυτότητα μας και να μας προκαλούν. Όρια προσωπικά, όρια βιολογικά και σωματικά, όρια κοινωνικά, που θέτει η θέση μας στον χάρτη, η θρησκεία, η γλώσσα, τα ταμπού και οι κοινωνικές αντιλήψεις. Άλλωστε, όπως είχε πει και ο Albert Einstein: “Once we accept our limits, we go beyond them”.

Το 2014 το TEDxKalamata εμπνέεται από “ιδέες” που αντιλαμβάνονται τα όρια και καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν. Φέτος επιλέξαμε μια προκλητική θεματική, ώστε να ακούσουμε ιστορίες ανθρώπων που παρά τις φαινομενικά “δεδομένες δυνατότητες” τους, κατόρθωσαν να αλλάξουν τον κόσμο, μετατοπίζοντας τόσο τα όρια τα δικά τους όσο και της παγκόσμιας κοινωνίας. Ανθρώπους που έρχονται στη Καλαμάτα για να διηγηθούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να αποδείξουν πως «ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα βήμα».

Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxKalamata μπορείτε να βρείτε στο www.tedxkalamata.com.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…